TEXACO - PROIZVODI I GRUPE PROIZVODA

HAVOLINE - motorna ulja za putnički program

HAVOLINE ProDS VB 0W-20

HAVOLINE ProDS VB 0W-20
HAVOLINE ProDS VB 0W-20 je sintetičko motorno ulje premium performansi, za uštedu goriva, posebno dizajnirano sa aditivima napredne tehnologije, kako bi se zadovoljili VW/AUDI zahtevi za 508.00/509.00 specifikaciju. Pogodno je za upotrebu u najnovijim Volksvagen i Audi benzinskim (direktno i indirektno ubrizgavanje) i dizel (direktno ubrizgavanje) motorima, kao i u svim dizel putničkim vozilima opremljenim DPF-om. To je "Low SAPS" ulje za uštedu goriva kompatibilno sa DPF. Havoline ProDS VB SAE 0V-20 se preporučuje za vozila koja zahtevaju motorna ulja odobrena od strane VW 508.00 / 509.00 (u praksi se nazivaju i VW Blue Oil) i nije kompatibilno sa drugim aktivnim i zastarelim specifikacijama VW / Audi motornih ulja. Havoline ProDS VB SAE 0V-20 može da se koristi samo kada je to preporučeno od strane VW (naznačeno u njihovim uputstvima za upotrebu/priručnicima), jer ovo motorno ulje nije pogodno za neke motore.

Više...
HAVOLINE ProDS V 5W-30

HAVOLINE ProDS V 5W-30
HAVOLINE ProDS V 5W-30 je sintetičko motorno ulje premium performansi. Preporučuje se za vozila VW, BMW, Porsche, Mercedes-Benz i Chrysler. Podstiče maksimalno vreme neprekidnog rada - napredna tehnologija za proizvodnju aditiva pomaže pri zaštiti sistema za kontrolu emisija, kao i njegovim performansama. Pomaže da se emisija izduvnih gasova svede na minimum - pomoću tehnologije niskog sadržaja SAPS koji je osmišljen da zaštiti katalozatore i filtere čestica u dizel gorivu. Nudi pojačanu zaštitu motora - fluidnost na niskim temperaturama omogućava brzu cirkulaciju ulja prilikom hladnog startovanja motora. Napredna tehnologija za održavanje čistoće - pruža zaštitu od naslaga i nataloženog mulja, pomažući u održavanju niže potrošnje goriva. Smanjuje potrošnju ulja - napredna sintetička formulacija nudi produženi radni vek ulja i nisku isparljivost.

Više...
HAVOLINE ProDS MG 0W-20

HAVOLINE ProDS MG 0W-20
HAVOLINE ProDS MG 0W-20 je sintetičko low SAPS motorno ulje premium performansi, formulisano sa naprednim sistemom aditiva, da zadovoljava najnovije OEM zahteve za nisku emisiju izduvnih gasova i uštedu goriva. Pogodno je za upotrebu u benzinskim motorima sa direktnim i indirektnim ubrizgavanjem) i vozilima sa benzinskim motorima opremljenim sa GPF. Takođe, pogodno je za upotrebu u mnogim dizel motorima sa direktnim ubrizgavanjem i kolima sa dizel motorima opremljenim sa DPF. Ovaj proizvod nije pogodan za vozila koja zahtevaju motorno ulje sa VW 508.00/509.00 specifikacijama. Za te automobile se preporučuje Havoline ProDS VB 0W-20.

Više...
HAVOLINE ProDS M 5W-30

HAVOLINE ProDS M 5W-30
HAVOLINE ProDS M 5W-30 je sintetičko motorno ulje premijum performansi. Preporučuje se za upotrebu u vozilima Mercedes-Benz, BMW i GM, uključujući Opel i Vauxhall. Premijum formulacija sa niskim sadržajem SAPS pomaže u smanjenju emisija izduvnih gasova i nudi produženi vek za DPF i TWC i produženi vek trajanja ulja. Omogućava pouzdanu fluidnost na niskim temperaturama, brzu cirkulaciju ulja i pouzdanu zaštitu motora prilikom hladnog startovanja motora.

Više...
HAVOLINE ProDS P 0W-30

HAVOLINE ProDS P 0W-30
HAVOLINE ProDS P 0W-30 je sintetičko motorno ulje premium performansi. Preporučuje se za vozila koja proizvode Peugeot i Citroen. Napredna tehnologija formulacije sa niskim sadržajem SAPS pomaže da se emisija izduvnih gasova iz benzinskih i dizel motora svede na minimum. Dizajnirano da ponudi produženu zaštitu, kao i performanse i vek trajanja DPF i TWC u izduvnom sistemu. Premium sintetička formulacija nudi zaštitu motora i produžene intervale zamene ulja, pomažući da se smanje troškovi održavanja i servisa. Omogućava smanjenu potrošnju goriva sa pouzdanom fluidnošću na niskim temperaturama, za brzu cirkulaciju ulja i zaštitu od hladnog startovanja motora.

Više...
HAVOLINE ProDS F 0W-30

HAVOLINE ProDS F 0W-30
HAVOLINE ProDS F 0W-30 je sintetičko motorno ulje premium performansi za motore putničkih sutomobila. Posebno je dizajniran za upotrebu u Ford 2.0L Focus dizel motorima proizvedenim od 09.2014. i Ford 2.0L Mondeo dizel motorima proizvedenim od 2015. Pogodno je za upotrebu i u drugim modelima, kao što su C-Max, Grand C-Max, Kuga, a može se koristiti i za benzinske motore. Formulisano je od sintetičkih baznih ulja u kombinaciji sa naprednim low SAPS sistemom aditiva i kompatibilno je sa DPF i TWC tehnologijama. HAVOLINE ProDS F 0W-30 je dizajniran da pruža dugotrajnu otpornost na habanje motora, zaštitu od niskim temperatura, smanjenu emisiju izduvnih gasova i uštedu goriva.

Više...
HAVOLINE ProDS F 5W-20

HAVOLINE ProDS F 5W-20
HAVOLINE ProDS F 5W-20 je sintetičko motorno ulje premium performansi za motore putničkih automobila, posebno formulisano za Ford Ecoboost benzinske motore zapremine 1.0 L sa 3 cilindra sa direktnim ubrizgavanjem i turbokompresorom, ali, zahvaljujući kompatibilnosti sa starijim modelima, može da se koristi i za druge benzinske motore kod kojih se preporučuje specifikacija WSS-M2C925-B. Smanjuje trenje u motoru i omogućava smanjenu potrošnju goriva, ne ugrožavajući pouzdanost i izdržljivost motora. Pomaže u smanjenju troškova održavanja usled produženog perioda zamene ulja i naprednu i dugotrajnu zaštitu motora i sistema emisije.

Više...
HAVOLINE ULTRA S 5W-40

HAVOLINE ULTRA S 5W-40
HAVOLINE ULTRA S 5W-40 je sintetičko LOW SAPS motorno ulje visokih performansi. Preporučuje se za vozila Mercedes-Benz, BMW, Fiat i GM (Dexos 2 ulje), uključujući Opel i Vauxhall. Pogodno je za upotrebu u benzinskim i dizel motorima putničkih vozila i lakim dostavnih dizel motorima. Posebno se preporučuje kao ulje za upotrebu sa produženim intervalom kod BMW i Daimler dizel motora putničkih automobila sa filterom za izdvajanje čestica. Sistem aditiva za čišćenje je osmišljen tako da se naslage i nataloženi mulj svedu na minimum, pomažući da se produži radni vek motora.

Više...
HAVOLINE ULTRA R 5W-30

HAVOLINE ULTRA R 5W-30
HAVOLINE ULTRA R 5W-30 je sintetičko motorno ulje visokih performansi sa niskim sadržajem sulfatnog pepela, fosfora i sumpora (low SAPS-a). Formulisano je sa paketom aditiva koji zadovoljava specifikacije proizvođača OEM, MB 226.51 i Renault RN 0720. Pogodno je za putničke automobile sa benzinskim i dzel motorima ili laka teretna vozila - sa ili bez turbokomprestora. Posebno je formulisano za specifikaciju ACEA C4, koju obično koristi kompanija Renault, pored specifikacije ACEA C3.

Više...
HAVOLINE ULTRA 5W-40

HAVOLINE ULTRA 5W-40
HAVOLINE ULTRA 5W-40 je sintetičko motorno ulje vrhunskih performansi. Preporučuje se za moderna vozila koja proizvode Renault, Mercedes-Benz, Porsche, Peugeot, Citroen, VW, BMW i GM, uključujući Opel i Vauxhall. Napredna sintetička tehnologija omogućava dugotrajnu zaštitu i performanse motora, čak i u najtežim uslovima rada. Pomaže u smanjenju potrebe za održavanjem i vremena nedostupnosti usled produženog intervala zamene ulja.

Više...
HAVOLINE ENERGY EF 5W-30

HAVOLINE ENERGY EF 5W-30
HAVOLINE ENERGY EF 5W-30 je sintetičko LOW SAPS motorno ulje dokazanih performansi, sa produženim intervalom zamene, koje smanjuje potrošnju goriva. Preporučuje se za moderna vozila Ford i Jaguar Land Rover. Namenjeno je za upotrebu u benzinskim i dizel motorima putničkih automobila i dizel motorima lakih dostavnih vozila. Promoviše smanjenje potrošnje goriva i formira uljni film koji efikasno štiti motor od habanja.

Više...
HAVOLINE ENERGY MS 5W-30

HAVOLINE ENERGY MS 5W-30
HAVOLINE ENERGY MS 5W-30 je sintetičko motorno ulje dokazanih performansi sa niskim nivoom sulfatnog pepela, fosfora i sumpora (LOW SAPS). Preporučuje se za moderna vozila Renault, Citroen i Peugeot. Namenjeno je za upotrebu u visokoperformansnim benzinskim i dizel motorima putničkih vozila i lakih dostavnih vozila opremljenih sa DPF i TWC. Smanjuje potrošnju goriva u produženim intervalima zamene ulja, uz kraće vreme servisiranja i smanjene troškove, uz zaštitu motora.

Više...
HAVOLINE ENERGY 0W-20

HAVOLINE ENERGY 0W-20
HAVOLINE ENERGY 0W-20 je sintetičko motorno ulje dokazanih performansi za smanjenu potrošnju goriva, sa malim sadržajem SAPS, posebno formulisano da zadovolji zahteve u pogledu podmazivanja motora Volvo RBS0-2AE. Pogodno je za veliki broj putničkih automobila sa benzinskim i dizel motorima, kao i za lake dizel kombije - sa ili bez turbokompresora. Ovo posebno formulisano ulje niske viskoznosti, koje obezbeđuje malo trenje (A1/B1, odnosno C5) nudi produžene intervale zamene ulja u Evropu. Omogućava dobru zaštitu motora i sistema emisije tokom produženih perioda zamene ulja.

Više...
HAVOLINE ENERGY 0W-30

HAVOLINE ENERGY 0W-30
HAVOLINE ENERGY 0W-30 je sintetičko motorno ulje dokazanih performansi, specijalno razvijeno za vozila koja proizvodi Volvo, a koja zahtevaju motorno ulje odobreno za VCC 95200377. Smanjuje potrošnju goriva kod vozila za koja se preporučuju 0W-30 motorna ulja.

Više...
HAVOLINE ENERGY 5W-30

HAVOLINE ENERGY 5W-30
HAVOLINE ENERGY 5W-30 je sintetičko motorno ulje dokazanih performansi. Preporučuje se za upotrebu u modernim vozilima Ford, Jaguar Land Rover i Renault. Namenjeno je za upotrebu u savremenim benzinskim i dizel motorima putničkih vozila, kao i dizel motorima lakih dostavnih vozila. Utiče na smanjenje potrošnje goriva i formira uljni film koji efikasno štiti motor od habanja. Pomaže u promovisanju nižeg nivoa emisija, smanjenju potrošnje ulja i smanjenju potrošnje goriva tokom radnog veka motora.

Više...
HAVOLINE EXTRA 10W-40

HAVOLINE EXTRA 10W-40
HAVOLINE EXTRA 10W-40 je polusintetičko motorno ulje visokih performansi za putničke automobile. Preporučuje se za vozila velike kilometraže VW, Mercedes-Benz, Fiat, Renault, Citroen, Peugeot i vozila koja zahtevaju ulje koje ispunjava standarde ACEA A3/B3, A3/B4 ili API SN/CF. Kombinacija premijum baznog ulja i aditiva za poboljšanje indeksa viskoznosti (VI) poslednje generacije, omogućava zaštitu motora i pr hladnom startovanju i od visokih temperatura. Dizajnirano za performanse i zaštitu motora tokom cele godine. Pogodno je za vozila sa prirodnim usisavanjem vazduha ili turbokompresorom kod dizel i benzinskih motora.

Više...
HAVOLINE EXTRA 15W-40

HAVOLINE EXTRA 15W-40
HAVOLINE EXTRA 15W-40 je polusintetičko motorno ulje visokih performansi za putničke automobile. Preporučuje se za vozila velike kilometraže VW, Mercedes-Benz, Fiat i vozila koja zahtevaju ulje koje ispunjava standarde ACEA A3/B3, A3/B4 ili API SN/CF. Kombinacija premijum baznog ulja i aditiva za poboljšanje indeksa viskoznosti (VI) poslednje generacije, omogućava zaštitu motora i pr hladnom startovanju i od visokih temperatura. Dizajnirano za performanse i zaštitu motora tokom cele godine. Pogodno je za vozila sa prirodnim usisavanjem vazduha ili turbokompresorom kod dizel i benzinskih motora.

Više...


DELO i URSA - Motorna ulja za teško opterećene dizel motore

DELO 400 XSP-FA 5W-30

DELO 400 XSP-FA 5W-30
DELO 400 XSP-FA 5W-30 je sintetičko motorno ulje premium performansi, formulisano na patentiranoj ISOSYN® tehnologiji, namenjeno za sve četvorotaktne motore kod kojih se preporučuje API FA-4 i SAE 5W-30 stepen viskoziteta. Posebno je formulisano za primenu na autoputevima. Nudi napredni Low SAPS dizajn koji osigurava zaštitu motora za GHG 17 i EPA 2010 kompatibilne motore dizel kamiona na autoputevima, koji koriste ultraniskosumporni dizel (ULSD). Formulisano je za upotrebu u novijim motorima sa SCR, DPF i EGR sistemima gde se zahteva 5W-30. Pomaže smanjenju potrošnje goriva za do 1,3%. DELO 400 XSP-FA 5W-30 ulje nije kompatibilno sa prethodnim API specifikacijama.

Više...
DELO 400 XSP-SD 5W-30

DELO 400 XSP-SD 5W-30
DELO 400 XSP-SD 5W-30 je sintetičko motorno ulje za dizel motore i gasne motore visokih performansi, formulisano na patentiranoj ISOSYN® tehnologiji. Obezbeđuje smanjenu potrošnju goriva i produženi interval zamene, i zadovoljava zahteve koji se traže za mnoge motore sa prirodnim usisavanjem i turbokompresorom na autoputevima, vanputnoj i građevinskoj mehanizaciji. Preporučuje se za dizel motore Euro I- Euro V, kao i za najnovije Euro VI motore. Može se koristiti u starijim motorima, kao i u savremenim motorima sa niskim emisijama. Ima visoke performanse sa mnogim gorivima, uključujući dizel gorivo sa niskim sadržajem supora i sa ultraniskim sadržajem sumpora i mnogim formulacijama biogoriva. Sintetičko bazno ulje niske viskoznosti obezbeđuje zaštitu motora pri hladnom startu za motore koji rade na temperaturama ispod 0 ⁰C.

Više...
DELO 400 XLE HD 5W-30

DELO 400 XLE HD 5W-30
DELO 400 XLE HD 5W-30 je sintetičko motorno ulje E6/E9 ultra visokih performansi za teške dizel motore, za produžene intervale zamene ulja i sa niskim sadržajem SAPS, sa optimalnim performansama u pogledu smanjenja potrošnje goriva. Formulisano je na patentiranoj ISOSYN® tehnologiji. Preporučuje se za dizel motore Euro I- Euro V, kao i za najnovije Euro VI motore. Širok opseg primena u vozilima za puteve, terenskim vozilima i građevinskim mašinama. Smanjena kompleksnost i troškovi zaliha. Euro VI tehnologija sa niskim sadržajem SAPS. Zaštita motora kroz održavanje njegove čistoće. Dugačak radni vek DPF. Produženi intervali zamene ulja.

Više...
DELO 400 XLE 10W-30

DELO 400 XLE 10W-30
DELO 400 XLE 10W-30 je E6/E9, CK-4 ulje vrhunskih performansi za teške dizel motore, za produžene intervale zamene ulja i sa niskim sadržajem SAPS, sa određenim prednostima u pogledu smanjenja potrošnje goriva. Formulisano je od baznih ulja grupe II, po patentiranoj ISOSYN® tehnologiji. Nudi napredni Low SAPS dizajn koji osigurava zaštitu motora za GHG 17 i EPA 2010 kompatibilne motore dizel kamiona. Pogodno je za Euro IV, Euro V i Euro VI motore sa SCR, DPF i EGR sistemima. Takođe, preporučuje se za primenu kod vanputne mehanizacije gde se zahteva SAE 10W-30.

Više...
DELO 400 XLE HD 10W-40

DELO 400 XLE HD 10W-40
DELO 400 XLE HD 10W-40 je sintetičko LOW SAPS motorno ulje E6/E9, premium performansi za teške dizel motore, sa produženim periodom zamene i niskim sadržajem SAPS. Formulisano je na patentiranoj ISOSYN® tehnologiji. Preporučuje se za dizel motore Euro IV- Euro V, kao i za najnovije Euro VI motore. Pogodno je za širok dijapazon primena proizvođača originalne opreme, čime se smanjuju zalihe. Doprinosi očuvanju čistoće klipnih prstenova, zaptivki klipa i ventila. Obezbeđuje najnoviju tehnologiju zaštite motora. Formulisano je za smanjenje održavanja sistema za kontrolu emisije gasova. Formulisano je za produžene intervale zamene ulja. Unapređuje dobru zaštitu od habanja pri hladnom startovanju.

Više...
DELO 400 SP 5W-30

DELO 400 SP 5W-30
DELO 400 SP 5W-30 je sintetičko motorno ulje visokih performansi, za produžene intervale zamene ulja i sa niskim sadržajem SAPS, sa optimalnim performansama u pogledu smanjenja potrošnje goriva. Efikasna potrošnja goriva uz performanse male emisije gasova. Obezbeđuje optimalnu zaštitu od habanja i korozije. Preporučuje se za upotrebu u savremenim dizel motorima - najveći deo Euro V i Euro VI motora sa DPF i SCR sistemima, kao i u gasnim motorima i vanputnim aplikacijama i građevinarstvu, gde se zahteva 5W-30 motorno ulje. Kompatibilno je i sa starijim moorima koji se koriste na tržištu i troše dizel gorivo kvaliteta Euro V ili dizel sa ultra niskim sadržajem sumpora (ULSD), kao i mnoge formulacije biogoriva.

Više...
URSA PREMIUM FE 5W-30

URSA PREMIUM FE 5W-30
URSA PREMIUM FE 5W-30 je sintetičko motorno ulje visokih performansi za teške uslove rada. Osmišljeno je tako da obezbedi uštedu goriva u nizu modernih dizel motora za teške uslove rada, u produženim intervalima zamene ulja. Preporučuje se za upotrebu u kamionima i autobusima za teške uslove rada, pogotovo tamo gde su potrebni produženi intervali zamene ulja. Ulje je kompatibilno sa starijim modelima motora. Preporučuje se i u motorima čiji proizvođači ne izdaju odobrenja, već daju listu zahteva za perfomanse ulja u primeni.

Više...
DELO 400 RDE 10W-30

DELO 400 RDE 10W-30
DELO 400 RDE 10W-30 je E6 motorno ulje visokih performansi za teške dizel motore, formulisano na patentiranoj ISOSYN® tehnologiji. Karakterišu ga produženi interval zamene ulja i niski sadržaj SAPS. Prilagođeno je najnovijim ACEA zahtevima, kao i najvišim specifikacijama za Euro-IV, Euro-V i neke Euro-VI motore. Formulisano je za upotrebu u teškim uslovima rada vozila sa dizel motorom sa prirodnim usisavanjem vazduha i turbokompresorom. Namenjeno je za upotrebu u kamionima i autobusima opremljenim gasnim motorima. Obezbeđuje dobre performanse u sistemima za uklanjanje štetnih produkata sagorevanja kao što su: filter čvrstih čestica (DPF), sistem za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR) i sistem selektivne katalitičke redukcije (SCR). Omogućava maksimalno vreme rada bez zastoja. Poseduje performanse održavanja u čistom stanju. Smanjeni troškovi eksploatacije voznog parka - ovo višenamensko ulje omogućava uštedu novca kroz optimizaciju zaliha maziva. Pogodno je za različite vozne parkove - kompatibilno je sa starijim modelima od Euro VI do I i pogodno za primenu podjednako u dizel i benzinskim motorima.

Više...
DELO 400 RDS 10W-40

DELO 400 RDS 10W-40
DELO 400 RDS 10W-40 je E6 motorno ulje visokih performansi za teške dizel motore, formulisano na patentiranoj ISOSYN® tehnologiji. Karakterišu ga produženi interval zamene ulja i niski sadržaj SAPS. Prilagođeno je najnovijim ACEA zahtevima, kao i najvišim specifikacijama za Euro-IV, Euro-V i neke Euro-VI motore. Formulisano je za upotrebu u teškim uslovima rada vozila sa dizel motorom sa prirodnim usisavanjem vazduha i turbokompresorom. Namenjeno je za upotrebu u kamionima i autobusima opremljenim gasnim motorima. Obezbeđuje dobre performanse u sistemima za uklanjanje štetnih produkata sagorevanja kao što su: filter čvrstih čestica (DPF), sistem za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR) i sistem selektivne katalitičke redukcije (SCR). Omogućava maksimalno vreme rada bez zastoja. Poseduje performanse održavanja u čistom stanju. Smanjeni troškovi eksploatacije voznog parka - ovo višenamensko ulje omogućava uštedu novca kroz optimizaciju zaliha maziva. Pogodno je za različite vozne parkove - kompatibilno je sa starijim modelima od Euro VI do I i pogodno za primenu podjednako u dizel i benzinskim motorima.

Više...
DELO 400 MGX 15W-40

DELO 400 MGX 15W-40
DELO 400 MGX 15W-40 je CJ-4, E9/E7 ulje visokih performansi za teške uslove rada, sa niskim sadržajem SAPS i snažnim zadržavanjem TBN broja, za primenu u područjima sa visokim i niskim sadržajem sumpora u gorivu (10-5.000 ppm). Obezbeđuje zaštitu za nove dizel motore sa niskom emisijom gasova opremljenih sistemom za selektivnu katalitičku redukciju (SCR), filterom čvrstih čestica (DPF) i sistemom za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR). Napredna tehnologija Low SAPS aditiva omogućava vrhunsku zaštitu i performanse Euro IV, Euro V motora, kao i većine Euro VI motora. Ima široki spektar primena - preporučuje se za primenu u vanputnim i građevinskim aplikacijama gde se zahteva API CJ-4 i ACEA E7, E9. Pogodno je za mešovite komercijalne flote, poljoprivredne mašine, građevinsku mehanizaciju, brodske i druge vanputne primene... Ovo ulje može da se koristi ne samo u novim motorima, već i u pre-Euro V motorima. Kompatibilno je sa svim prethodnim specifikacijama, što smanjuje zalihe ulja i troškove.

Više...
DELO GOLD ULTRA S 10W-40

DELO GOLD ULTRA S 10W-40
DELO GOLD ULTRA S 10W-40 je sintetičko motorno ulje visokih performansi sa odobrenjem Scania LDF-3 i LDF-2. Namenjeno je za teške dizel motore sa produženim intervalom izmene, posebno za SCANIA vozila. Pogodno je za Scania Euro VI motore , kao i za motore od Euro VI do Euro II ostalih proizvođača vozila. Pogodno za upotrebu u transkontinentalnim voznim parkovima, pruža vrhunsku zaštitu i performanse usled varijacija kvaliteta goriva u različtim regionima, uključujući i biodizel. TBN retencija visokih performansi štiti od kiselina i korozivnog habanja, pružajući veću EGR zaštitu. Formulisano za optimalnu kotrolu naslaga, čime pouzdano štiti ključne delove i povećava vek trajanja motora. Omogućava zaštitu voznog parka tamo gde kamioni prelaze veliku kilometražu i koriste različita goriva u raznim zemljama, uključujući i biodizel.

Više...
DELO GOLD ULTRA T 10W-40

DELO GOLD ULTRA T 10W-40
DELO GOLD ULTRA T 10W-40 je polusintetičko E4/E7 motorno ulje visokih performansi, sa dugačkim periodom zamene, formulisano patentiranom ISOSYN® tehnologijom od premium baznih ulja i naprednog paketa aditiva. Namenjeno je za teško opterećene dizel motore (Euro IV i Euro V). Pogodno je za upotrebu u transkontinentalnim voznim parkovima, obezbeđujući kontinuirane performanse i zaštitu usled varijacija kvaliteta goriva u različitim regionima. Produženi interval zamene ulja - pruža optimalnu zaštitu motora, performanse i produžava rok trajanja opreme. Zaštita motora i ležajeva - pouzdana kontrola kiselina, smanjuje vreme zaustavljanja radi odršavanja i troškove. Preporučuje se za upotrebu kod dizel motora autobusa, kamiona i teške mehanizacije, bez DPF i CRT sistema.

Više...
DELO GOLD ULTRA E 15W-40

DELO GOLD ULTRA E 15W-40
DELO GOLD ULTRA E 15W-40 je CI-4, E7 motorno ulje dokazanih performansi, formulisano po patentiranoj ISOSYN® tehnologiji, od premium baznih ulja i naprednog paketa aditiva. Namenjeno je za autobuse, kamione i mehanizaciju u građevinarstvu, rudarstvu, poljoprivredi, izložene većim opterećenjima u teškim uslovima rada. Pogodno je za upotrebu u Euro V, Euro IV, Euro III, Euro II i Euro I motorima. Omogućava povećanu efikasnost motora kroz otpornost na stvaranje mulja na niskim, kao i na oksidaciju i stvaranje naslaga na visokim temperaturama. Robusne deterdžentne karakteristike i kontrola kiselosti pomažu sprečavanju korozije motora i ležajeva, održavajući optimalnu pouzdanost. Zaštita od habanja i poliranja klipova doprinose optimalnim karakteristikama motora i produžavaju period između dva servisa. Dizajnirano je da obezbedi dobre performanse u većini motora sa EGR i SCR sistemima, kao i u motorima bez DPF.

Više...
URSA HEAVY DUTY 20W-50

URSA HEAVY DUTY 20W-50
URSA HEAVY DUTY 20W-50 su multigradna motorna ulja za teško opterećene dizel motore. Motorno ulje za upotrebu u mešovitim voznim parkovima, vanputnoj, rudarskoj i poljoprivrednoj mehanizaciji pri čemu se olakšava racionalizacija podmazivanja. Deterdžentni i disperzantni aditivi održavaju čistoću motora. Formulacija štiti motor od habanja i smanjuje vreme zastoja radi održavanja. Kombinacija aditiva štiti od korozije ležajeva i smanjuje troškove održavanja.

Više...
URSA HEAVY DUTY

URSA HEAVY DUTY
URSA HEAVY DUTY 10W/20W-20/30/40 su monogradna motorna ulja za teške dizel motore. Dizajnirana su za upotrebu u teškim teretnim vozilima, građevinskoj, rudarskoj i poljoprivrednoj opremi. Takođe se mogu koristiti - nakon konsultacija sa OEM uputstvom - u nekim specifičnim hidrauličkim sistemima i menjačima. Formulisana su od premium baznih ulja i proverenog i poudanog paketa aditiva, kojii obezbeđuju dugotrajne performanse i zaštitu. Karakteriše ih odlična oksidaciona stabilnost. Štite od habanja i poliranja cilindra.

Više...


HDAX - Motorna ulja za gasne stacionarne motore

HDAX 9200 Law Ash Gas Engine Oil SAE 40

HDAX 9200 Law Ash Gas Engine Oil SAE 40
HDAX 9200 Law Ash Gas Engine Oil SAE  40 je vrhunsko niskopepelno motorno ulje za gasne stacionarne motore sa deterdžentno/disperzantnim svojstvima. Formulisano je od vrhunskog baznog ulja sa niskim sadržajem sumpora, azota i aromata, ka oi poslednje generacije aditiva za gasne stacionarne motore. Produženi interval zamene. Niska isparljivost utiče na smanjenu potrošnju ulja. Primena kod motora visoke izlazne snage, četverotaktnih motora niske emisije na prirodni gas, kao i kogeneracionih postrojenja. Koristi se i kod goriva sa niskim sadržajem sumpora i CFC. Poseduje odobrenja: Caterpillar CG132, CG170 i CG260; GE Jenbacher TA 1000-1109 za klasu goriva A za sledeće tipove i verzije motora kod produćenih intervala ismene (sumpor < 200 mg/10 kWh): motor tipa 2 i 3, tip 4 (verzije A i B), tip 4 (od verzije C), tip 6 (verzija C i E); tip 6 (od verzije F); MWM, Tedom, Waukesha.

Više...
HDAX 7200 Law Ash Gas Engine Oil SAE 40

HDAX 7200 Law Ash Gas Engine Oil SAE 40
HDAX 7200 Law Ash  Gas Engine Oil SAE  40 je vrhunsko niskopepelno motorno ulje za gasne stacionarne motore sa deterdžentno/disperzantnim svojstvima. Preporučuje se za teško opterećenje četvorotaktne motore u uslovima visokih temperature, za koogeneraciona postrojenja i motore sa sintetičkim gasovima. Koristi se i kod goriva sa niskim sadržajem sumpora i CFC.Poseduje odobrenja: Deutz TR 0199-99-01213; 913/914/2015; GE Jenbacher TA 1000-1109 za klasu goriva A (sumpor < 200 mg/10 kWh), motor tipa 2 i 3, tip 4 (verzije A i B), tip 6 (verzija C i E); MTU serija 4000, modeli L61, L62, L63, i L64 na prirodan gas; MTU serija 400 gasni motori na prorodni gas ili propan; Wakesha – kogeneracija. Poseduje performanse: Caterpillar 3500 i 3600 motori, Dresser Rand kategorija I, II i III, Wartsila, Rolls Royce, MWM i dr.

Više...
HDAX 6500 Law Ash Gas Engine Oil SAE 40

HDAX 6500 Law Ash Gas Engine Oil SAE 40
HDAX 6500 Law Ash Gas Engine Oil SAE  40 je vrhunsko niskopepelno motorno ulje za gasne stacionarne motore sa deterdžentno/disperzantnim svojstvima. Primena kod motora koji koriste sledeća goriva: deponijski gas, biogas i dr. Preporučuje se za upotrebu u četverotaktnim motorima na deponijski gas sa povišenim sadržajem CFC-a, kod kiselih gasova gde postoji opasnost od korozivnog habanja. Poseduje odobrenja: Caterpillar CG132, CG170 i CG260; Cummins QSV deponijski gasni motori; GE Jenbacher TA 1000-1109 B klasa goriva  (biogas, otpadni gas), C klasa goriva (deponijski gas) za sledeće tipove motora tip 2 i 3;  tip 4, (verzija A i B), tip 6 (verzija C i E); MAN Truck & Bus  MAN 3271-4; MWM (Caterpillar Energy Solutions): deponijski gas, otpadni gas i drugio biogasovi; Tedom 61-0-0281.1, za gas tipa L, B i S. Može se koristiti na motorima Waukesha i Caterpillar.

Više...
HDAX 5200 Law Ash Gas Engine Oil SAE 40

HDAX 5200 Law Ash Gas Engine Oil SAE 40
HDAX 5200 Law Ash Gas Engine Oil SAE  40 je premium niskopepelno motorno ulje za gasne stacionarne motore. Preporučuje se za upotrebu kod četverotaktnih i pojedinih dvotaktnih stacionarnih gasnih motora na prirodni ili sintetički gas. Koristi se i kod goriva sa niskim sadržajem sumpora i CFC. Poseduje odobrenja: GE Jenbacher TA 1000-1109 tip 2 i 3, A klasa goriva  (sumpor < 200 mg/10 kWh), tip 4, (verzija A i B), A klasa goriva, tip 4 (verzija C) – klasa goriva A,B i C; tip 6 (verzija C i E)- A klasa goriva; tip 6 (verzija F) - klasa goriva A,B i C; Caterpillar CG 132; CG170 i CG 260 motori; Deutz TR 0199-99-01213; 913/914/2015; MAN ; MWM; Wartsila; Waukesha. Poseduje performanse: Dresser Rand kategorija I, II, III i dr.

Više...


Ulja za poljoprivrednu i vanputnu mehanizaciju

SUTO EXTRA

SUTO EXTRA
SUTO EXTRA 10W-30 / 10W-40 (Super Universal Tractor Oil Extra) je Super Univerzalno Traktorsko Ulje vrhunskih performansi, proizvedeno tako da zadovoljava sve važeće SUTO specifikacije. To znači da se jednim proizvodom podmazuju svi delovi traktora, čime se smanjuje broj proizvoda na skladištu i eliminiše mogućnost upotrebe pogrešnog proizvoda. Štiti benzinske i dizel motore, menjače i osovine, obezbeđuje besprekoran rad kvačila, kočnica i prenosi snagu u hidrauličnim sistemima. Može se koristiti i kao UTTO, mada su u takvim slučajevima bolji Delo TorqForce ili 1000 THF.

Više...
1000 THF

1000 THF
1000 THF je vrhunsko univerzalno traktorsko ulje (UTTO), namenjeno za upotrebu u transmisiji, diferencijalima, hidrauličnim sistemima i mokrim kočnicama poljoprivredne i vanputne mehanizacije. Formulisano je od mineralnog baznog ulja i paketa aditiva visokih performansi. Ima odličan indeks viskoznosti, štiti od korozije i habanja, i ne peni. Odlično podnosi visoke pritiske. Frikcione karakteristike su izbalansirane za mokre kočnice i kvačila. Odlična filtrabilnost za optimalnu upotrebu u hidrauličnim sistemima. Pomaže da smanji buka, pištanje i proklizavanje.

Više...
DELO TORQFORCE

DELO TORQFORCE
DELO TORQFORCE 10W, 30, 50 je nova serija Texaco ulja za dokazanih performansi za prenosnike snage, diferencijale i hidrauličnu transmisiju kod motora veoma velike snage i u oštrim režimima rada, posebno u savremenoj teškoj mehanizaciji (Allison, Caterpillar, Dana Powershift, Komatsu, Komatsu dresser, Tremec/TTC, Vickers i ZF) . Izrađena su od premium baznih ulja i naprednih aditiva vrhunskih performansi. Delo Torqforce ulja su nasledila, uz još bolje performanse, nekadašnja Tehtran HD maziva. Imaju odlične frikcione karakteristike. Kompatibilna su sa svim vrstama zaptivnih materijala. Odlično štite od habanja i korozije. Pomažu pri brzoj promeni brzina i omogućuju maksimalan prenos snage. Pružaju zaštitu od habanja sistemima. Oksidaciona stabilnost pomaže sprečavanju samozgušnjavanja pri eksploataciji. Pravilan izbor viskoznosti Delo Torqforce maziva je veoma važan, da bi se obezbedila najbolja zaštita i dugotrajnost opreme. Za opremu za koju je potreban tih i lak rad kočionih sistema, preporučuje se 1000 THF ili SUTO Extra 10W-30. Delo Torqforce 10W može da se koristi kao zamena za CAT HYDO 10W u hidrauličnim sistemima.

Više...
DELO TORQFORCE FD 60

DELO TORQFORCE FD 60
DELO TORQFORCE FD 60 je ulje za zadnji pogon potvrđenih performansi za teške uslove rada. Formulisano je od mineralnih baznih ulja kombinovanih sa nizom aditiva visokih performansi, za upotrebu u: zadnjim pogonima, osovinama, diferencijalima i prednjim točkovima moderne Caterpillar terenske opreme u teškim uslovima rada, gde se preporučuju ulja koja zadovoljavaju specifikaciju Cat FD-1; Caterpillar terenskim kamionima tegljačima za teške uslove rada; Caterpillar traktorima točkašima i guseničarima.

Više...
DELO SYN-THF XC

DELO SYN-THF XC
DELO SYN-THF XC je sintetičko međuosovinsko ulje visokih performansi, namenjeno za podmazivanje mokrih kočnica i diferencijala kod vanputne i građevinske mehanizacije koja zahteva specifikaciju Volvo 97304 (WB 102). Poseduje zvanično Volvo odobrenje 97304 (WB 102). Formulisano je od sintetičkog baznog ulja visokih performansi, kombinovanog sa posebno optimizovanim paketom aditiva.

Više...
TEXTRAN V 32

TEXTRAN V 32
TEXTRAN V 32 je ulje za transmisiju i hidraulične sisteme, posebno namenjeno za podmazivanje opterećenih pretvarača obrtnog momenta i turbo transmisije. Poseduje zvanična odobrenja od Voith Turbo. Štiti od korozije, habanja, ne peni, lako izdvaja vazduh, ne stvara talog. Pogodno je i za hidrodinamičke kočnice.

Više...


Motorna ulja za 2T i male 4T motore

HAVOLINE SUPER 2T-SX

HAVOLINE SUPER 2T-SX
HAVOLINE SUPER 2T-SX je sintetičko dvotaktno motorno ulje, dokazanih performansi, sa smanjenim sadržajem pepela. Dizajnirano je za kopnenu primenu u motorima sa vazdušnim hlađenjem u teškim uslovima, kao što je upotreba kod motocikala, motornih testera i motornih sanki. Perfornase aditiva sa niskim sadržajem pepela pomažu da se smanji prljanje svećica, smanjujući potrebu za održavanjem i povećavajući radni vek svećica. Obezbeđuje pouzdanu zaštitu motora i otpornost na habanje ležajeva, oštećenje klipova, kao i na blokadu i koroziju izduvnog sistema. Osmišljeno je da zaštiti od lepljenja prstenova na visokim temperaturama i predpaljenja koje je indukovano stvorenim naslagama, a sa smanjenom emisijom izduvnih gasova. Dizajnirano je za primenu i na veoma niskim temperaturama. Sa gorivom se meša u odnosu 50:1, ili po preporuci proizvođača motora.

Više...
HAVOLINE SUPER 2T-X

HAVOLINE SUPER 2T-X
HAVOLINE SUPER 2T-X je polusintetičko dvotaktno motorno ulje dokazanih performansi. Performanse aditiva sa niskim sadržajem pepela pomažu da se smanji prljanje svećica, omogućavajući da svećice ne moraju ranije da se menjaju. Pruža pouzdanu zaštitu motora i snažnu otpornost na habanje ležajeva i oštećenje klipova. Nudi pouzdanu zaštitu od lepljenja prstenova na visokim temperaturama i predpaljenja i pomaže u sprečavanju blokade i korozije sistema izduvnih gasova. Pomaže da se smanji emisija dima. Sa gorivom se meša u odnosu 50:1, ili po preporuci proizvođača motora. Prvenstveno je namenjeno za motocikle. Nije pogodno za upotrebu u motornim testerama koje rade pod veoma velikim opterećenjima ili u uslovima ekstremnih temperatura.

Više...
HAVOLINE OUTBOARD 2T

HAVOLINE OUTBOARD 2T
HAVOLINE OUTBOARD 2T je ulje za dvotaktne vanbrodske motore, formulisano od visokokvalitetnih mineralnih baznih ulja. Preporučuje se za sve vrste vodom hlađenih dvotaktnih motora. Formulisano je za upotrebu u svim odnosima benzin/ulje koje su predvideli proizvođači motora. Pruža odličnu zaštitu od kvara svećica i površinskih detinacija, kao i odličnu zaštitu od rđe, trenja, korozije, lepljenja karika, stvaranja naslaga laka, kao i zaštitu izduva.

Više...
HAVOLINE 4T MOTORCYCLE OIL        10W-40

HAVOLINE 4T MOTORCYCLE OIL 10W-40
HAVOLINE 4T MOTORCYCLE OIL 10W-40 je multigradno motorno ulje dokazanih performansi za motocikle sa četvorotaktnim motorom. Dizajnirano je za upotrebu kod motora motocikala sa vazdušnim ili vodenim hlađenjem pod raznim uslovima, uključujući i teške radne uslove. Dokazana formula i visoka stabilnost na oksidaciju nude dobre performanse za održavanje čistoće motora/menjača tokom celog intervala zamene ulja. Sistem aditiva protiv habanja pomaže da se smanji habanje u opterećenom motoru i kod komponenti menjača koje rade pod teškim uslovima.

Više...


Ulja za menjače i diferencijale

DELO SYN-AMT XDT 75W-90

DELO SYN-AMT XDT 75W-90
DELO SYN-AMT XDT 75W-90 je potpuno sintetičko ulje za menjače vrhunskih performansi, predviđeno za upotrebu u Mercedes PowerShift sistemima automatizovanih manuelnih menjača za teške uslove rada. Formulisano je za produžene intervale zamene ulja u teškim uslovima rada. Namenjeno je za upotrebu u Daimler automatizovanim ručnim menjačima, Mercedes PowerShift menjačima ugrađenim u Mercedes-Benz komercijalna i građevinska vozila, kao i u DT-12 menjačima ugrađenim u većinu Freightliner i Western Star kamiona sa DD15 ili DD13 dizel motorima. Poseduje zvanična odobrenja Mercedes-Benz MB -235.11 i MAN 341 tip MB, kao i preporuku Bosch TE-ML 08.

Više...
DELO SYN-GEAR HD 75W-90

DELO SYN-GEAR HD 75W-90
DELO SYN-GEAR HD 75W-90 je sintetičko ulje visokih performansi za teško opterećen sistem zupčanika, pogodan za upotrebu u pogonskim osovinama i diferencijalima za teške uslove rada. Formulisano za produžene intervale zamene ulja do 450.000 km kao kombinacija sintetičkih baznih ulja i aditiva visokih performansi. Poseduje zvanična odobrenja od proizvođača DAF, MAN, SCANIA, VOLVO, preporuke Dana Spicer, Iveco, Mercedes-Benz, Renault Truck i ZF, performanse Bosch, Mack, Meritor ...

Više...
DELO SYN-TDL 75W-90

DELO SYN-TDL 75W-90
DELO SYN-TDL 75W-90 je potpuno sintetičko ulje visokih performansi za kompletnu pogonsku grupu (TDL). Poseduje Volvo 97312 odobrenje za ceo sklop - Total Driveline. Pogodno je za upotrebu kod manuelnih menjača sa sinhronom i kardanskih osovina i time omogućuje racionalnije nabavke. Produženi period zamene pomaže smanjenju potrebnih remonta i skraćenju vremena van upotrebe.

Više...
DELO SYN-GEAR XS 75W-140

DELO SYN-GEAR XS 75W-140
DELO SYN-GEAR XS 75W-140 je potpuno sintetičko ulje, premium performansi, za zupčanike prenosnike motornih vozila. Formulisano za upotrebu u teško opterećenim pogonskim osovinama i diferencijalima putničkih automobila i komercijalnih vozila. Dizajnirano je da omogući produženi interval zamene, smanjujući troškove održavanja i period van upotrebe. Pomaže u smanjenju potrošnje goriva, posebno pri upotrebi kod Scania transmisije.

Više...
DELO SYN-AMT XV

DELO SYN-AMT XV
DELO SYN-AMT XV, dostupno u viskozitenim gradacijama 75W-80 i 75W-90, je potpuno sintetičko menjačko ulje premium performansi za teške uslove rada. Posebno je razvijeno za menjače koji rade sa produženim intervalima zamene ulja. Polje primene uključuje proizvođače vozila kao što su MAN, Mercedes, Scania i Volvo. Može da se koristi u ZF transmisijama po završetku njihovog perioda garancije. Omogućava do 3% uštede goriva. Dozvoljava produžene intervale zamene, preko 450.000 km.

Više...
DELO SYN-MTF XZ 75W-80

DELO SYN-MTF XZ 75W-80
DELO SYN-MTF XZ 75W-80 je sintetičko menjačko ulje visokih performansi za manuelne menjače koje su odobrili proizvođači ZF i Volvo, a formulisano je za upotrebu u sistemima sinhronizovanih manuelnih menjača kamiona u teškim uslovima rada. Pogodno je za upotrebu u transmisiji sa intarderima i retarderima. Formulisano je od sintetičkih baznih ulja i kombinaciji sa sistemom aditiva visokih performansi. Omogućava produžene intervale zamene i do 450.000 km. Omogućava lagano menjanje brzina tokom čitavog radnog veka fluida. Otporno je na habanje, oksidaciju i štetne naslage. Visok indeks viskoznosti (VI) pouzdano štiti tokom viskotemperaturnih uslova.Delo Syn-MTF XZ 75W-80 može da se koristi za servisno dolivanje u ZF kamionske, autobuske i menjače lakih komercijalnih vozila sa oznakom TE-ML 01 ili TE-ML 02 na tipskoj pločici. Može da se koristi i u aktivnostima van puteva, npr. u rudarstvu, gde su dozvoljeni proizvodi ovog tipa. Kod ovog proizvoda Volvo dozvoljava period korišćenja ulja od najviše 450.000 km/3 godine. ZF dozvoljava period korišćenja od najviše 360.000 km/2 godine.

Više...
DELO GEAR CGA 80W-90

DELO GEAR CGA 80W-90
DELO GEAR CGA 80W-90 je GL-5 ulje za zupčanike prenosnike visokih performansi sa produženim intervalom zamene ulja, predviđeno za upotrebu u pogonskim osovinama i diferencijalima komercijalnih vozila i vanputne mehanizacije. Formulisano je od mineralnih baznih ulja i paketa aditiva visokih performansi. Predviđeno je za produžene intervale zamene ulja, koji su do tri puta duži nego kod standardnih mineralnih ulja u pogonskim osovinama i diferencijalima komercijalnih vozila i vanputne mehanizacije. Poseduje zvanična odobrenja brojnih proizvođača originalne opreme OEM (Scania, Volvo, ZF ...), uključujući MB 235.20 i MAN 342 tip M3 - dve posebno zahtevne norme koje može da zadovolji mali broj proizvoda.

Više...
DELO GEAR TDL

DELO GEAR TDL
DELO GEAR TDL su maziva potvrđenih performansi za pogonsku liniju, formulisana za primene API GL-4 i GL-5. Obezbeđuju dobru termičku stabilnost u eksploataciji na povišenim temperaturama. Formulisana su od mineralnih baznih ulja u kombinaciji sa paketom aditiva visokih performansi i dostupna u viskozitetnim gradacijama 80W-90 i 80W-140. Pogodna su za upotrebu kod sinhronizovanih ručnih menjača i zadnjeg pogonskog sklopa. Predviđena su za korišćenje u automobilskim ručnim menjačima za koje je potrebno ulje performansi API GL-4 ili GL-5 i za hipoidne pogonske osovine za koje je neophodno EP ulje klase API GL-5 ili MT-1. Pogodno je i za produžene intervale zamene ulja koji su obično 75% duži nego kod tradicionalnih mineralnih ulja.

Više...
GEARTEX EP-5

GEARTEX EP-5
GEARTEX EP-5 80W-90 / 85W-90 / 85W-140 su maziva dokazanih performansi za automobilske menjače koji zahtevaju nivo specifikacija API GL-5. Formulisana su za upotrebu u hipoidnim pogonskim osovinama vozila, sistemima upravljača, nesinhronizovanim menjačima i sklopovima menjača i diferencijala za koje je potrebno ulje kvalitetnog nivoa AP GL-5.

Više...
GEARTEX EP-4

GEARTEX EP-4
GEARTEX EP-4 80W-90 / 80W su menjačka ulja dokazanih performansi za zupčanike prenosnike vozila pogodnih za kategoriju primene API GL-4. Preporučuju se za upotrebu u menjačima vozila, sklopovima menjača i diferencijala, sistemima upravljača i hipoidnim pogonski osovinama za koje je potrebno ulje performansi klase API GL-4. Pogodno je za upotrebu u mnogim sinhronizovanim ručnim menjačima.

Više...
GEARTEX LS

GEARTEX LS
GEARTEX LS 85W-90 / 85W-140 je menjačko mazivo visokih performansi, formulisano za korišćenje kod diferencijala sa ograničenim proklizavanjem. Zadovoljava servisne zahteve GL-5. Formulisano je od mineralnog baznog ulja sa efikasnim paketom aditiva, koji doprinosi sigurnosti u radu diferencijala sa ograničenim proklizavanjem, kao i njihovoj zaštiti. Specijalni aditivi za modifikaciju trenja dodati u ovu formulaciju su jedini koji su odobreni od strane ZF-a za upotrebu u njihovim sistemima. Omogućava veoma tih i lagan rad, bez vibracije i buke. pruža zaštitu delova od grebanja i habanja. Pomaže održavanju čistoće sistema. Ne peni i odlično se ponaša na niskim temperaturama.

Više...
GEARTEX S4

GEARTEX S4
GEARTEX S4 je potpuno sintetičko multigradno menjačko ulje dokazanih performansi. Visoko efikasna tehnologija aditiva promoviše EP performanse i štiti od habanja. Fluidnost na niskim temperaturama pomaže brzu cirkulaciju maziva i zaštitu sistema tokom hladnog startovanja motora. Doprinosi zaštiti crnih i žutih metala od rđe i korozije u zupčanicima i ležajevima. Kompatibilno je sa širokim spektrom elastomera, pomažući u sprečavanju gubitka tečnosti zbog dotrajalosti zaptivki. Namenjeno je za upotrebu u putničkim vozilima.

Više...
MULTIGEAR RN PREMIUM 75W-80

MULTIGEAR RN PREMIUM 75W-80
MULTIGEAR RN PREMIUM 75W-80 je multigradno sintetičko ulje visokih performansi za manuelnu transmisiju. Posebno je dizajnirano da zadovolji zahteve 6-stepenih manuelnih transmisija P serije, koje se koriste u Renault, Nissan i Opel vozilima. Pogodno je i za upotrebu u drugim ručnim transmisijama savremenih putničkih vozila i vanova. Obezbeđuje izuzetan rad manuelnih menjačkih prenosnika čak i pod ekstremnim spoljnim uslovima; vrhunska kontrola viskoznosti, stabilnost na smicanje i oksidaciju; odlična zaštita od habanja na niskim temperaturama i na povišenoj vlazi; održava odličnu tečljivost i odupire se prodoru nečistoća.

Više...
MTF 94

MTF 94
MTF 94 je menjačko ulje specijalno dizajnirano za ručne transmisije u putničkim vozilima - Rover, Land Rover i Mini. MTF 94 se preporučuje za modele opremljene sa Rover PG-1, R65, R380 i Getrag 283 transmisijom (Rover 200, 400, 600, 800, 25, 45, 75, MG-F, Land Rover Freelander, Defender, Discovery, Range Rover). Ne preporučuje se za GFT MT-82 6-brzinsku transmisiju. MTF 94 je pogodan i za upotrebu u ručnim menjačima drugih savremenih putničkih automobila i kombi vozila, posebno onih koje proizvodi Honda.

Više...


ATF - tečnosti za automatske menjače

DELO SYN-ATF HD

DELO SYN-ATF HD
DELO SYN-ATF HD je potpuno sintetička tečnost vrhunskih performansi za automatske menjače. Specijalno je namenjena za automatske menjače teških vozila, autobusa i kamiona, sa automatskom transmisijom, u različitim uslovima opterećenja, kojima je potreban produženi period između servisa. Pogodno je za upotrebu i u mnogim 4- i 5- brzinskim automatskim transmisijama putničkih automobila. Nije pogodno za za automatsku transmisiju putničkih vozila sa 6 ili više brzina ili u primenama koje zahtevaju Ford M2C33-F/G fluid. Zbog lakše identifikacije upadljivo je crvene boje. Preporučuje se za upotrebu kod automatskih menjača poslednje generacije.Prednosti: najmanje dva puta duži period zamene u poređenju sa konvencionalnim proizvodima; štiti od laka i naslaga; brza cirkulacija pri niskim temperaturama; olakšana promena brzina i prenosa snage. Može da se koristi kao hidraulična tečnost (približna gradacija je ISO VG 32).

Više...
ATF HD 389

ATF HD 389
ATF HD 389 je tečnost za automatsku transmisiju visokih performansi dizajnirana provenstveno za Allison transmisiju koja zahteva TES-389. Formulisana je od baznih ulja grupe II u kombinaciji sa naprednim paketom aditiva, koji obezbeđuju vrhunsku oksidacionu stabilnost, zaštitu od lakova, taloga i štetnih naslaga. Napredna formulacija za zaštitu zupčanika, kvačila i ležajeva od korozije, povećava iskorišćenost sistema. Pouzdana kontrola trenja pri promeni brzina. ATF HD 389 je formulisan za zaštitu zaptivaka - naročito dobro štiti fluoroelastomer zaptivke koje se koriste kod Allison teške transmisije.

Više...
HAVOLINE FS MULTI-VEHICLE ATF

HAVOLINE FS MULTI-VEHICLE ATF
HAVOLINE FS MULTI-VEHICLE ATF je višenamensko, potpuno sintetičko ulje za automatske menjače. Preporučuje se za automatske menjače putničkih vozila proizvedenih u Evropi, Japanu i Severnoj Americi. Poseduje odobrenje General Motors Dexron VI (modeli 2006 god. I novi). Vrhunska tehnologija obezbeđuje mimimum dva puta veću trajnost i stabilnost proizvoda u poređenju sa Dexron III uljima. Odlična kontrola trenja, viskozno-temperaturne karakteristike I napredna tehnologija pružaju vrhunsku zaštitu zupčanika, ležajeva, kvačila, zaptivki I ostalih komponenti.Otpornost oksidaciji obezbeđuje produžen interval izmene I vrhunsku zaštitu od laka I ostalih štetnih naslaga. Niža viskozna otpornost kretanja ulja obezbeđuje uštedu goriva. Havoline Full Synthetic Multi-Vehicle ATF zadovoljava specifikaciju JASO 1A-LV 13 (M315) koju zahtevaju Japanski i Korejski proizvođači. Havoline Full Synthetic Multi-Vehicle ATF može se koristiti za hibridna vozila sa eCVT menjačima gde OEM preporučuje Mercon LV ili Toyota tip WS. Proizvod nije pogodan za CVT menjače.

Više...
HAVOLINE MULTI-VEHICLE ATF

HAVOLINE MULTI-VEHICLE ATF
HAVOLINE MULTI-VEHICLE ATF je višenamensko ulje premium performansi za automatske menjače. Preporučuje se za vozila MAN, Mercedes Benz, Ford, GM, Honda, Nissan, Toyota, VW, Volvo, Hyundai, Kia, Mitsubishi i druga. Takođe se preporučuje za menjače proizvođača Votih, Allison i ZF. Napredna formulacija pruža zaštitu od habanja i korozije zupčanika, ležaja i kvačila, pomažući da se smanje troškovi održavanja. Moćna zaštita od stvaranje mulja, laka i štetnih naslaga održava čistoću motora. Vrhunska (premijum) bazna ulja u kombinaciji sa antioksidantnim aditivima obezbeđuju duži radni vek ulja. Tehnologija smanjenja trenja obezbeđuje laku promenu brzina, efikasan prenos snage i zaštitu od vibracija. Tečljivost na nižim temperaturama i brza cirkulacija prilikom hladnog startovanja doprinose pouzdanoj zaštiti motora. Kompatibilno je sa širokim spektrom elastomera, pomažući u sprečavanju gubitka tečnosti zbog dotrajalosti zaptivki.

Više...
TEXAMATIC 4291

TEXAMATIC 4291
TEXAMATIC 4291 je tečnost dokazanih performansi za automatske menjače. Dizajniran je za upotrebu u automatskim menjačima automobila, lakih dostavnih vozila i autobusa kod kojih se zahteva GM DEXRON®-IID (GM 6137-M) tip fluida. Iako je ova specifikacija tehnički zastarela, mnogi proizvođači opreme nastavljaju da je koriste kod preporučivanja automatskih fluida za svoje proizvode. Može da se koristi u Ford automatskim menjačima putničkih vozila koji zahtevaju Ford M2C138-CJ ili M2C166-H fluid; Pogodan je za upotrebu i kao ulje za servo upravljače, kada se zahteva mineralni tip tečnosti. Može se koristiti i kao antihabajući hidraulični fluid u širokom spektru temperatura, u mobilnim, industrijskim i marinskim aplikacijama. Viskozitet je negde između ISO VG 32 i ISO VG 46. Ne preporučuje se kod transmisija koje zahtevaju GM Dexron-III fluid, Ford Mercon fluid ili polusintetički/sintetički fluid.

Više...


Tečnost za servo upravljače

COLD CLIMATE PSF

COLD CLIMATE PSF
COLD CLIMATE PSF je mešavina sintetičkih i mineralnih baznih ulja sa pažljivo odabranim aditivima koji ostvaruju izuzetne karakteristike u sistemima za servo upravljače. Dodatno sadrži jedinstvene aditive koji smanjuju buku (pištanje) u servo pumpi. Specijalno je formulisan da zadovolji sve zahteve GM i Chrysler specifikacije koje pokrivaju tečnosti za automobilske servo upravljače.COLD CLIMATE POWER STEERING FLUID je tečnost za servo upravljače, a ne za automatske menjače i ne može se koristiti u automatskim menjačima. U OEM literaturi ponegde se pominje "Cold Climate PSF 14315". To je stari naziv ovog proizvoda.

Više...


Posebni proizvodi - rashladne tečnosti, tečnosti za kočnice, aditivi

Delo XLC AF/C - Conc.

Delo XLC AF/C - Conc.
DELO XLC ANTIFREEZE/COOLANT je antifriz/rashladno sredstvo visokih performansi i produženog roka trajanja formulisano za zaštitu motora od mržnjenja i ključanja i nudi naprednu zaštitu od korozije sistema za hlađenje, uključujući i otpornost na koroziju na visokim temperaturama u modernim aluminijumskim motorima. Formulisan je na bazi etile glikola kombinovanog sa naprednom tehnologijom postojanih inhibitora korozije. Tokom obimnih terenskih testova dokazalo se da zaštita traje najmanje 650.000 km (oko 8000 h) kod kamiona i autobusa i 32000 h kod stacionarnih motora.

Više...
HAVOLINE XL AF/C Conc.

HAVOLINE XL AF/C Conc.
HAVOLINE XL AF/C je antifriz/rashladno sredstvo visokih performansi i produženog veka trajanja, formulisano za zaštitu motora od mržnjenja i ključanja. Obezbeđuje naprednu zaštitu od korozije sistema za hlađenje, uključujući i otpornost na koroziju na visokim temperaturama u modernim aluminijumskim motorima. Formulacija bazirana na etilen glikolu u kombinaciji sa tehnologijom naprednog inhibitora korozije koji se tokom vremena ne troši, nudi dug radni vek sa smanjenom potrebom za održavanjem. Namenjeno za upotrebu u automobilima i lakim kamionima, za najmanje 250.000 km ili 5 godina.

Više...
HDAX ELC Premixed 50/50

HDAX ELC Premixed 50/50
HDAX ELC PREMIXED 50/50 je rashladno sredstvo visokih performansi, dizajnirano da obezbedi optimalne performanse prenosa toplote i dugotrajnu zaštitu sistema za hlađenje stacionarnih gasnih motora, koji zahtevaju poboljšane performanse prenosa toplote, zaštitu od kavitacije i dugotrajnu zaštitu sistema za hlađenje. Obezbeđuje do 32000 sati veka rashladne tečnosti kod stacionarnih motora, ukoliko se poštuju OEM preporuke održavanja.

Više...
HAVOLINE GHC Pre-Mixed 50/50

HAVOLINE GHC Pre-Mixed 50/50
HAVOLINE GHC PRE-MIXED 50/50 je rashladna tečnost na bazi etilen glikola dokazanih performansi, dizajnirana za upotrebu u širokom rasponu automobilskih i industrijskih sistema za hlađenje motora. Koristi se kao rashladna tečnost i tečnost za prenos toplote u motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Toplota sagorevanja prenosi se putem tečnosti do radijatora, gde se smeša hladi pomoću protoka vazduha. Preporučuje se za upotrebu u sistemima za hlađenje mnogih tipova automobilskih i industrijskih motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Više...
BRAKE FLUID DOT-4

BRAKE FLUID DOT-4
BRAKE FLUID DOT 4 je efikasna kočiona tečnost za putnička i komercijalna vozila, vanputnu mehanizaciju, traktore i motocikle. Tačka ključanja (260 ⁰C) koja je viša u odnosu na ostale DOT 4 kočione tečnosti, kao i održavanje tačke ključanja tokom radnog veka, pomažu u sprečavanje isparavanja na visokim temperaturama, zadržavajući duže performanse kočenja od DOT 3 proizvoda. Doprinosi dodatnoj bezbednosti protiv neželjenog isparavanja u poređenju sa uljima nižim specifikacija. Puferska formulacija održava pH vrednosti u baznoj sredini i pruža zaštitu delova koji su napravljeni od livenog gvožđa i čelika. Koristi se tamo gde se ne zahtevaju kočione tecnosti na bazi mineralnih ulja (LHM). Kompatibilno je sa ostalim DOT 4 / DOT 3 tečnostima. Kompleksna je mešavina polialkilen-glikol-etara velike molekulske mase i poilialkilen-glikol-etar-borata sa specijalnim inhibitorima korozije i oksidacije.

Više...
TECHRON CONCENTRATE PLUS

TECHRON CONCENTRATE PLUS
TECHRON CONCENTRATE PLUS je vrhunsko sintetičko visokokoncentrovano sredstvo za čićenje sistema za gorivo u benzinskim motorima, koje obnavlja izgubljene performanse motora i vraća potrošnju goriva na početni nivo posle samo jednog tretmana. Njegova patentirana tehnologija samo jednim tretmanom uklanja naslage sa brizgaljki i usisnih ventila bez ostavljanja dodatnih naslaga u komori za sagorevanje (kao što je slučaj kod proizvoda drugih proizvođača). To dovodi do povećanja uštede goriva (vraćanjem na početni nivo), obnavljanje izgubljene snage i ubrzanja, smanjenje samodetonacija i lupkanja u motoru, smanjenje emisija. Testiran je na terenu i u laboratoriji i u benzinskim i u hibridnim motorima, i priznat od strane svetskih proizvođača motora.

Više...
TECHRON D CONCENTRATE

TECHRON D CONCENTRATE
TECHRON D CONCENTRATE je vrhunsko visokokoncentrovano sredstvo za čišćenje sistema za gorivo, napravljeno da čisti motore koji rade sa svim vrstama dizel goriva. Posebno je testirano i u motorima koji koriste dizel gorivo sa niskim sadržajem sumpora ili biodizel. Tehnologija TECHRON obnavljanje performansi motora, novih i starih, i dovodi ih u stanje optimalne potrošnje goriva. Možda zbog toga mnogi japanski, evropski i američki proizvođači vozila veruju tehnologiji Techron i preporučuju je za upotrebu u svojim vozilima. motore, testirano na terenu i u laboratoriji i priznato od strane svetskih proizvođača motora, čija tehnologija ne oštećuje motor, a dokazano čisti motor već pri prvom tretmanu. Potvrđen uspeh u borni protiv naslaga pri korišćenju B10 biodizela. Dokazano čisti brizgaljke od unutrašnjih naslaga (IDID). Čisti dizne brizgaljki, smanjuje emisiju izduvnih gasoova i potrošnju goriva. Techron tehnologija je tri puta efikasnija od standardnih aditiva za dizel. Integrisan poboljšavač cetanskog broja.

Više...


Masti

DELO STARPLEX EP 2

DELO STARPLEX EP 2
DELO STARPLEX EP 2 je visokotemperaturna bezolovna mast na bazi litijum-kompleksnog sapuna, za dugotrajno podmazivanje kotrljajnih ležaja. Mast visokih performansi, otporna na ekstremna opterećenja (EP), za univerzalnu upotrebu kod kotrljajućih kugličnih i igličastih ležajeva koji rade na vsiokim temperaturama Namenjena je i za dogotrajno podmazivanje pod ekstremnim uslovima rada. Odlično štiti od korozije i u prisustvu vlage, hladne ili tople vode, kao i u agresivnoj atmosferi. Koristi se u automobilima ( za ležaje na točkovima, kočione cilindre), elektromotorima, ventilatorima, mašinama za papir, vagonetima...Radne temperature ove masti su -30⁰C do +140⁰C ( kratkom periodu, uz dodavanje masti, i do +180⁰C) .

Više...
STARPLEX EP 3

STARPLEX EP 3
STARPLEX EP 3 je visokotemperaturna bezolovna mast na bazi litijum-kompleksnog sapuna, za dugotrajno podmazivanje kotrljajnih ležaja. Mast visokih performansi, otporna na ekstremna opterećenja (EP), za univerzalnu upotrebu kod kotrljajućih kugličnih i igličastih ležajeva koji rade na vsiokim temperaturama Namenjena je i za dogotrajno podmazivanje pod ekstremnim uslovima rada. Odlično štiti od korozije i u prisustvu vlage, hladne ili tople vode, kao i u agresivnoj atmosferi. Koristi se u automobilima ( za ležaje na točkovima, kočione cilindre), elektromotorima, ventilatorima, mašinama za papir, vagonetima... Radne temperature ove masti su -20⁰C do +150⁰C ( kratkom periodu, uz dodavanje masti, i do +200⁰C) .

Više...
HYTEX EP 2 LF

HYTEX EP 2 LF
HYTEX EP 2 LF je višenamenska dugotrajna visokotemperaturna mast. Omogućava duži vek maziva pod ekstremnim uslovima rada. Mehanički je stabilna i pogodna za podmazivanje ležajeva izloženih jakim vibracijama. Zadržava stabilnu viskoznost u širokom temperaturnom obimu, što je potvrđeno i u laboratoriji i u praksi. Dugotrajna zaštita od korozije u prisustvu vode ili agresivne sredine. Povećana otpornost na prašinu, prljavštinu i vodu. Termička stabilnost u uslovima visokih temperatura štiti opremu. HYTEX EP 2 LF mast je NLGI 2,5, što povećava njenu efikasnost, jer može da se koristi kao NLGI 2 mast, kao Delo Starplex EP 2, ili kao NLGI 3 mast, kao Starplex EP 3. Radne temperature ove masti su -20⁰C do +150⁰C ( kratkom periodu, uz dodavanje masti, i do +200⁰C) .

Više...
MULTIFAK EP

MULTIFAK EP
MULTIFAK EP 0, 1, 2 su višenamenske masti otporne na ekstremna opterećenja (EP), pogodne za upotrebu kako u automobilskom segmentu, tako i u industriji. Formulisane su od visokorafinisanog mineralnog baznog ulja i litijumskog ugušćivača u kombinaciji sa EP aditivima i inhibitorima rđe i oksidacije. Nisu agresivne na obojene metale; otporne su na visoke pritiske; otporne su na ispiranje vodom, na udarna opterećenja i varijacije u temperaturi. Otporne su na smicanje. Štite ležajeve od korozije i habanja pri ekstremnim opterećenjima. Radne temperature ove masti su -30⁰C do +120⁰C ( kratkom periodu, uz dodavanje masti, i do +140⁰C) .

Više...
 MULTIFAK PREMIUM 3

MULTIFAK PREMIUM 3
MULTIFAK PREMIUM 3 je univerzalna industrijska litijumska mast dobrih performansi, formulisana od visoko rafinisanog ISO 120 mineralnog baznog ulja u kombinaciji sa inhibitorima oksidacije i korozije i aditiva protiv habanja, tako da ja pogodna za širok spektar primena u određenom temperaturnom opsegu. Namenjena je prvenstveno za podmazivanje delova koji se ne kreću velikim brzinama, kao što su osovine železničkih vagona ili ležajevi elektromotora, gde s ezahtevaju NLGI 3 masti bez EP aditiva.. Stabilna je na smicanje, ispiranje vodom, na oksidaciju. Nije agresivna na obojene metale. Radne temperature ove masti su -30⁰C do +120⁰C ( kratkom periodu, uz dodavanje masti, i do +130⁰C) .

Više...
DELO GREASE MM EP 2

DELO GREASE MM EP 2
DELO GREASE MM EP 2 je višenamenska mast visokih performansi sa primenom u putničkim automobilima i komercijalnim vozilima za uslove povišenog pritiska (EP). Formulisana je od visokorafinisanih mineralnih baznih ulja, litijumskog ugušćivača, snažnih EP aditiva i inhibitora rđe i korozije. Koristi se u komercijalnim vozilima i putničkim automobilima, gde su potrebna odobrenja proizvođača vozila (MAN, Mercedes Benz, Volvo). Obezbeđuje EP zaštitu za ležajeve. Radne temperature ove masti su -30⁰C do +120⁰C ( kratkom periodu, uz dodavanje masti, i do +130⁰C) .

Više...
MULTIFAK T EP 2

MULTIFAK T EP 2
MULTIFAK T EP 2 je višenamenska mast (svetlosmeđe boje) dokazanih performansi, na bazi Li- sapuna i polusintetičkog baznog ulja. Pogodna je za podmazivanje teško pristupačnih ležajeva u automobilima, kamionima, mehanizaciji i industriji, koji se iz tog razloga retko podmazuju.Radne temperature ove masti su -20⁰C do +130⁰C ( kratkom periodu, uz dodavanje masti, i do +150⁰C) .

Više...
MOLYTEX EP 2

MOLYTEX EP 2
MOLYTEX EP 2 je višenamenska litijumska mast sa dokazanim učinkom, za rad na ekstremnim pritiscima. Sadrži čvrsti molibden disulfid (MoS2) koji doprinosi dobrom podmazivanju pod velikim opterećenjima. Posebno je namenjena za punjenje homokinetičkih zglobova. Podnosi izuzetno visoke pritiske i jaka udarna opterećenja. Pogodna je za podmazivanje građevinske, rudarske i poljoprivredne mehanizacije. Radne temperature ove masti su -30⁰C do +120⁰C ( kratkom periodu, uz dodavanje masti, i do +140⁰C) .

Više...
MULTIFAK 264 EP 00/000

MULTIFAK 264 EP 00/000
MULTIFAK 264 EP 00/000 je mehanički stabilna, polutečna EP litijumska mast, pogodna za upotrebu u širokom spektru teretnih vozila u sistemima centralnog podmazivanja. Koristi se za podmazivanje šasije, zupčanika, ležajeva, u prisustvu velikih pritisaka, udarnih opterećenja, velikih brzina, ili u slučaju malih brzina i visokih temperatura. Ova mast svetlozelene boje, formulisana na mineralnoj bazi, je vodootporna i sadrži aditive protiv habanja i oksidacije, kao i aditive za zaštitu od rđe. MULTIFAK 264 EP 00/000 štiti pri ekstremnim opterećenjima. Lako se pumpa kroz sisteme za centralno podmazivanje. Poseduje zvanična OEM odobrenja: Firma Willy Vogel, Tecalemit, Lincoln, Mercedes-Benz, MAN. Radne temperature ove masti su -50⁰C do +120⁰C .

Više...
TEXCLAD AL EP 0

TEXCLAD AL EP 0
TEXCLAD AL EP 0 je aluminijum kompleksna mast, formilisana za automatsko podmazivanje nazubljenih točkova, prstenova reduktora, zupčastih letvi i prenosnika u bilo kakvim temperaturnim i opterećenjima visokog pritiska. Odgovara za podmazivanje visokih peći ili sličnih vrućih tačaka gde se potrebno podmazivanje, čak i u prašnjavim i vlažnim uslovima. Pogodna je za primenu u rudarstvu, proizvodnji šećera, cementa i čelika. Radne temperature ove masti su -20⁰C do +200⁰C.

Više...
TEXCLAD AL EP 1 i 2

TEXCLAD AL EP 1 i 2
TEXCLAD AL EP 1 i 2 su prirodno obojene alumunijum kompleks masti visokih performansi, bazirane na mineralnim uljima. Posebno su pogodne za primene u rudarstvu, industriji šećera, cementa i čelika. Radne temperature ovih masti su od -25⁰C (za EP 1), odnosno -20⁰C (za EP 2) do +150⁰C, uz česta dodavanja masti i do +200⁰C.

Više...
TEXCLAD AL HV 0

TEXCLAD AL HV 0
TEXCLAD AL HV 0 je aluminijum kompleksna mast za nanošenje u spreju, bazirana na visokokvalitetnim polusintetičkim uljima. Sadrži veoma fini grafit. Formilisana je za automatsko podmazivanje nazubljenih točkova, prstenova reduktora, zupčastih letvi i prenosnika u bilo kakvim temperaturnim i opterećenjima visokog pritiska. Odgovara za podmazivanje visokih peći ili slučnih vrućih tačaka gde se potrebno podmazivanje, čak i u prašnjavim i vlažnim uslovima. Radne temperature ove masti su -20⁰C do +200⁰C ( kratkom periodu, uz dodavanje masti, i do +250⁰C) .

Više...
TEXCLAD 2

TEXCLAD 2
TEXCLAD 2 je kalcijumska mast dokazanih performansi. Sadrži molibden disulfid i grafit. Namenjena je za ekstremno visoke pritiske, tamo gde bitumen može prouzrokovati ekološki problem. Na površini formira veoma jak mazivi film. Koristi se za podmazivanje viljuškara, otvorenih zupčanika, sedla na prikolicama, bagera, pokretnih ekrana za vodu. Radne temperature ove masti su -10⁰C do +60⁰C .

Više...
MARFAK 00

MARFAK 00
MARFAK 00 je mast visokih performansi za teške uslove rada. Tamnozelene je boje, formulisana na bazi Na-sapuna, što joj daje vlaknastu strukturu. Zahvaljući tome veoma dobro štiti opremu od prodora nečistoća. Obezbeđuju poboljšanu zaštitu od korozije, jer može da emulguju manje količine vode. Formira trajan jak film. Koristi se za antifrikcione ležajeve sa malom brzinom kretanja. Pogodna je za podmazivanje šasija putničkih automobila, kamiona, autobusa, poljoprivredne i građevinske mehanizacije. Takođe, koriste se i u centralnim sistemima podmazivanja. Radne temperature ove masti su -20⁰C do +95⁰C .

Više...
COPPER GREASE 9143

COPPER GREASE 9143
COPPER GREASE 9143 je mast dokazanih performansi za sprečavanje zaribavanja. Posebno je pogodna za primenu u automobilskoj industriji. Obezbeđuje odličnu zaštitu od rđe. Otporna je na vodu i visoke temperature. Pruža zaštitu pri velikom opterećenju. Pomaže kod regulisanja obrtnog momenta. Štiti polove akumulatora. Radne temperature ove masti su -20⁰C do +650⁰C .

Više...
HIGH TEMP PREMIUM 2

HIGH TEMP PREMIUM 2
HIGH TEMP PREMIUM 2 je mast za ekstremne temperature, dizajnirana od sintetičkih baznih ulja i visokokvalitetnih EP aditiva. Obezbeđuje dugotrajnu otpornost na trenje i zaštitu od habanja u običnim i valjkastim ležajevima kroz širok raspon brzina i u uslovima izloženosti visokim temperaturama, velikim opterećenjima i korozivnim uticajima okoline. Poseduje zvanična odobrenja Danieli i Dynapac Paver. Radne temperature ove masti su -30⁰C do +160⁰C, a u kratkom periodu, uz često dodavanje masti, i do +180⁰C .

Više...
NOVATEX EP 2

NOVATEX EP 2
NOVATEX EP 2 je mast za podmazivanje kliznih i kotrljajućih ležajeva u ekstremnim uslovima - u čeličanama, fabrikama papira ... Sadrži EP aditive, otporna je na vodu i odlično štiti od korozije. Poseduje zvanično odobrenje od Hoesch Rothe Erde. Radne temperature ove masti su -30⁰C do +120⁰C.

Više...


Hidraulična ulja

CLARITY SYNTHETIC HYDRAULIC OIL AW

CLARITY SYNTHETIC HYDRAULIC OIL AW
CLARITY SYNTHETIC HYDRAULIC OIL AW su sintetička hidraulična ulja izuzetno visokih performansi, dostupna u viskozitetnim gradacijama 32, 46 i 68. Dizajnirana su tako da nude efikasnu zaštitu i mobilnih i stacionarnih hidrauličnih pumpi, klipnih i zupčanih pumpi kako u industrijskim primenama visokih performansi, tako i u okruženju osetljivom na životnu sredinu. Ispunjavaju ili nadmašuju zahteve za performansama protiv habanja klasičnih hidrauličnih ulja, istovremeno nudeći dodatni nivo sigurnosti u slučaju propuštanja ili slučajnog pražnjenja u životnu sredinu.

Više...
CLARITY HYDRAULIC OIL AW

CLARITY HYDRAULIC OIL AW
CLARITY HYDRAULIC OIL AW su ekološka hidraulična ulja visokih performansi, dostupna u viskozitetnim gradacijama 32-100. Dizajnirana su vrhunskih baznih ulja u kombinaciji sa naprednim sistemom aditiva bez cinka i pepela. Obezbeđuju duži vek od klasičnih hidrauličnih ulja. Pružaju pouzdanu zaštitu mobilnim i stacionarnim pumpama, u industrijskim primenama visokih performansi, kao i u okruženjima koja vode računa o zaštiti životne sredine. Daju dobre performanse u aplikacijama koje uključuju servo ventile koji koriste komponente od više metala. Ovaj proizvod je registrovan od strane NSF-a i prihvaćen su kao mazivo koje se može koristiti tamo gde ne postoji mogućnost dodira sa hranom (H2) u i oko područja za preradu hrane.

Više...
HYDRAULIC OIL AW

HYDRAULIC OIL AW
HYDRAULIC OIL AW je efikasno hidraulično ulje formulisano od mineralnih ulja i paketa aditiva, za višenamensku upotrebu u hidrauličnim sistemima od lako do umereno opterećenih (aplikacije kod kojih su potrebne maksimalno DIN 51 524 - 2 (HLP) performanse).

Više...
RANDO WM 32

RANDO WM 32
RANDO WM 32 je višenamenski hidraulični fluid visokih performansi, dizajniran za upotrebu u sistemima vetroturbina i širokom spektru drugih primena, gde je potrebna optimalna zaštita u teškim radnim uslovima. Pogodno je za sisteme sa zupčanicima, krilnim, radijalnim i aksijalnim klipnim pumpama. Ova hidraulična tečnost je formulisana sa pouzdanom niskotemperaturnom fluidnošću i visokim indeksom viskoznosti (IV), koji nudi širok obim radnih temperatura. Odgovara švedskom standardu SS 15 54,34 AAV 32.

Više...
RANDO HD LVZ

RANDO HD LVZ
RANDO HD LVZ su visokoperformansna hidraulična ulja produženog perioda zamene, dostupna u viskozitetnim gradacijama 32, 46 i 68. Formulisana su od hidrokrekovanog baznog ulja u kombinaciji sa inhibitorima oksidacije i robusnim aditivima protiv habanja. Pogodna su za upotrebu u širokom spektru hidrauličnih sistema koji zahtevaju performanse u teškim uslovima rada i produženi period zamene ulja. Prvenstveno su preporučena za upotrebu u mobilnim hidrauličnim sistemima, kao što su bageri, utovarivači i druga pokretna oprema, koji su izloženi velikim oscilacijama spoljašnjih i radnih temperatura. RANDO HD LVZ je prošao Volvo terenska ispitivanja na bagerima na 2.000 h i 5.000 h. Poseduju zvanično Volvo odobrenje VCE 1286.08 i 1286.09 .

Više...
RANDO HDZ LT 32

RANDO HDZ LT 32
RANDO HDZ LT 32 je hidraulična tečnost velike izdržljivosti. Dizajnirana je tako da pruži napredne multigradne performanse u širokom rangu teških radnih uslova i u širokom spektru temperatura. Pruža visoku zaštitu i produžen radni vek hidrauličnim pumpama visokog pritiska koje rade u najekstremnijim uslovima, u širokom rasponu klimatskih uslova, uključujući veoma niske temperature. Odlična kompatibilnost sa bronzanim, čeličnim i srebrnim komponentama.

Više...
RANDO HDZ

RANDO HDZ
RANDO HDZ su hidraulična ulja formulisana od premium baznih ulja, pogodna za teške uslove rada, dostupna u viskozitetnim gradacijama 15-100. Odlikuje ih izvanredna otpornost na koroziju i zaštita u svim vremenskim uslovima. Pouzdana su u širokom opsegu radnih temperatura. Obezbeđuju dugotrajnu zaštitu, produžavajući radni vek opreme, što smanjuje troškove održavanja. Formulisana su sa visoko kvalitetnom kombinacijom aditiva otpornih na smicanje i za poboljšanje indeksa viskoznosti. Sposobnost suzbijanja pene uz brzo izdvajanje vazduha i vode, pomažu održavanje stabilnosti sistema. U laboratorijskim testiranjima efikasnosti, RANDO HDZ ulja su pokazala do 5% poboljšanje ukupne efikasnosti hidrauličnih pumpi u odnosu na tipična monogradna hidraulična ulja sa VI<105 .Dugotrajna zaštita od habanja kod krilnih, zupčastih i klipnih pumpi smanjuje troškove održavanja i produžava period iskorišćenosti sistema.

Više...
HYDRAULIC OIL HDZ

HYDRAULIC OIL HDZ
HYDRAULIC OIL HDZ su hidraulična ulja na bazi cinka, pogodna za teške uslove rada, dostupna u viskozitetnim gradacijama 32-100. Formulisana su sa visokokvalitetnom kombinacijom aditiva otpornih na smicanje i za poboljšanje indeksa viskoznosti. Napravljena su da pruže napredne multigradne viskozitetne performanse u širokom spektru temperatura i u zahtevnim uslovima rada. Ova tehnološki napredna formulacija omogućava veoma pouzdanu i dugotrajnu primenu. Produžava radni vek opreme. Izuzetno su otporna na smicanje. Zadržavaju viskoznost u dugačkim intervalima rada. Imaju širok opseg radnih temperatura.

Više...
RANDO HD

RANDO HD
RANDO HD su veoma robusna i ekstremno pouzdana hidraulična ulja na bazi cinka, formulisana da omoguće izuzetne performanse i zaštitu sistema pod visokim termičkim opterećenjima. Dostupna su u viskozittenim gradacijama 10-150. Veoma su otporna na oksidaciju u produženim periodima između servisa i maksimalizuju zaštitu od oksidacije krilnih i zupčastih pumpi pri velikim brzinama i visokim pritiscima, kao i kritičnih kontakata između bronzanih i čeličnih komponenti aksijalnih klipnih pumpi. Pogodna su za sve hidraulične sisteme, čak i one sa velikim opterećenjima. Kompatibilna su sa delovima od bakra, sa svim vrstama zaptivnog materijala.

Više...


Biorazgradiva hidraulična ulja

RANDO HEES 46

RANDO HEES 46
RANDO HEES 46 je ekološki sintetički hidraulični fluid premium performansi, dizajniran tako da omogući rad u širokom opsegu temperatura i produženi vek trajanja maziva. Formulisan je sa zasićenim sintetičkim estrima, i omogućuje superiornu oksidacionu stabilnost. Ekološki kompatibilan OECD 301B>81%. Pogodan je za primenu u mnogim stacionarnim i mobilnim hidrauličnim sistemima gde se zahteva ISO 15380, HEES. Treba ga koristiti u situacijama kada postoji opasnost od zagađenja zemljišta ili vode. Tipične primene ovog proizvoda su u mobilnim hidraulikama koje se koriste u drenažnim oblastima, u izgradnji puteva, šumarstvu i drvnoj industriji, hidrogradnji, hortikulturi i prostornom uređenju, plutajućim bagerima, branama, mašinama za bušenje tunela, pumpama za beton, auto dizalicama, viljuškarima...

Više...
HYDRA 46

HYDRA 46
HYDRA 46 je biorazgradivo hidraulično ulja bez cinka, premium performansi, formulisano na bazi sintetičkih estara (HEES). Specijalno je napravljeno za upotrebu u sistemima gde bi slučajno izlivanje ili curenje ulja moglo da izazove ekološku kontaminaciju. Odlično štiti od korozije i habanja. Kompatibilno je sa mineralnim uljem. Ekološki kompatibilan sa biorazgradivošću OECD 301F>70%. Pogodan je za primenu u mnogim stacionarnim i mobilnim hidrauličnim sistemima gde se zahteva ISO 15380, HEES. Treba ga koristiti u situacijama kada postoji opasnost od zagađenja zemljišta ili vode. Tipične primene ovog proizvoda su u mobilnim hidraulikama koje se koriste u drenažnim oblastima, u izgradnji puteva, šumarstvu i drvnoj industriji, hidrogradnji, hortikulturi i prostornom uređenju, plutajućim bagerima, branama, mašinama za bušenje tunela, pumpama za beton, auto dizalicama, viljuškarima...

Više...


Reduktorska ulja

MEROPA SYNLUBE WS

MEROPA SYNLUBE WS
MEROPA SYNLUBE WS su sintetička maziva vrhunskih performansi za industrijske reduktore, namenjena za upotrebu u zahtevnim uslovima rada, dostupna u viskozitetnim gradacijama 150-680. Formulisana su na bazi vodenog rastvora polialkilen glikola, koji pruža izuzetnu zaštitu od mikropitinga i ekstremnih pritisaka (EP), uz pouzdanu termičku stabilnost i otpornost na koroziju. Ovaj proizvod se ne sme mešati sa mineralnim uljima i ne preporučuje se mešanje sa drugim mazivima na bazi poliglikola, da bi se sačuvao vrhunski kvalitet Meropa Synlube WS.

Više...
MEROPA SYNTHETIC EP

MEROPA SYNTHETIC EP
MEROPA SYNTHETIC EP je sintetičko ulje za industrijske i mobilne reduktore, menjačke kutije, ležajeve ... gde se traži EP mazivo, dostupno u viskozitetnim gradacijama 150-460. Za mašine koje rade napolju gde su izložene uslovima spoljašnjih temperatura, kao što su razni kranovi... Kompatibilno je sa mineralnim uljem koje zaostane u sistemu pri ispuštanju radi zamene.

Više...
MEROPA XL

MEROPA XL
MEROPA XL su visoko efikasna reduktorska ulja za EP uslove rada, koja pružaju snažnu zaštitu od mikropitinga, dostupna u viskozitetnim gradacijama 150-460. Dizajnirana su za korišćenje u mnogim industrijskim i brodskim sistemima. Poseduju FLENDER odobrenja. Formulisana su od kombinacije Premium baznih ulja Grupe II i sintetičkih baznih ulja i sumpor-fosfor paketa aditiva. Karakteriše ih visoka efikasnost u zaštiti od habanja, izdržljiva oksidaciona stabilnost i zaštita od korozije, i optimizacija životnog veka sistema.

Više...
MEROPA

MEROPA
MEROPA je paleta reduktorskih ulja viskozitetnih gradacija 68-1700. Sadrže EP aditive koji obezbeđuju visoki nivo zaštite pri velikim i udarnim opterećenjima. Odlično izdvajaju vodu i nisu korozivna za obojene metale. Koriste se za podmazivanje svih komponenti industrijskih reduktora - od ležajeva do samih zupčanika. U zavisnosti od viskoznosti, koriste se za male sklopove koji rade na velikim brzinama, kao i za velike i veoma opterećene sisteme.

Više...


Ulja za vazdušne kompresore

CETUS DE 100

CETUS DE 100
CETUS DE 100 je kompresorsko ulje ultra visokih performansi, specijalno formulisano ulje za podmazivanje rotacionih kompresora koji rade na visokim izlaznim pritiscima i temperaturama. U potpunosti je izrađeno od visokokvalitetnog sintetičkog baznog ulja na bazi diestarske tehnologije. Omogućuje produženi interval zamene, smanjuje potrošnju ulja i troškove održavanja.

Više...
CETUS PAO

CETUS PAO
CETUS PAO je sintetičko kompresorsko ulje za podmazivanje vijčanih vazdušnih kompresora, dostupno u viskozitetnim gradacijama 46 i 68. Obezbeđuje visok nivo oksidacione stabilnosti, izdvaja vazduh, ima mogućnost produženog intervala zamene. Posebno je formulisano za podmazivanje rotacionih vijčanih kompresora sa ubrizgavanjem ulja koji rade na visokim izlaznim temperaturama i izlaznim pritiscima. Pogodno je za za podmazivanje turbina u brodskim dizel motorima i za podmazivanje rotacionih vazdušnih kompresora.

Više...
COMPRESSOR OIL EP VDL

COMPRESSOR OIL EP VDL
COMPRESSOR OIL EP VDL je ulje za vazdušne kompresore, dobijeno od visokokvalitetnih parafinskih baznih ulja, dostupno u viskozitetnim gradacijama 32 - 150. Obezbeđuje ekonomičan rad kompresora, posebno u oštrim uslovima. Preporučuje se za stacionarne i portabl kompresore, kao i za kompresore kod kojih se podmazuje komora pod pritiskom. Obezbeđuje odličnu oksidacionu stabilnost; štiti od korozije; nastaje veoma malo taloga na klipovima i ventilima, čak i na temperaturama do 220 ⁰C, čime se smanjuje rizik od eksplozije ili požara u kompresoru.

Više...


Ulja za rashladne kompresore

CAPELLA HFC

CAPELLA HFC
CAPELLA HFC su potpuno sintetička ulja visokih performansi, bazirana na poliestrima, namenjena za rashladne kompresore i kompresorske sisteme klima uređaja. Dostupna su u viskozittenim gradacijama 32 i 55. Pružaju odličnu termičku i hemijsku stabilnost u prisustvu ekološki prihvatljivih hidrofluorocarbon (HFC) rashladnih gasova, posebno R134a. Ova ulja su prošla veliki broj kompresorskih testova i pokazala su odličnu čistoću kompresora, kao i potpuno odsustvo prenosa bakra. Posebno su pogodna za prvo punjenje i retrofit podmazivanje rashladnih kompresora u velikim skladištima hrane, industrijskim sistemima, klimatizerima i toplotnim pumpama i rashladnim sistemima u transportnom sektoru.

Više...
CAPELLA A 68

CAPELLA A 68
CAPELLA A 68 je vrhunsko sintetičko ulje posebno namenjeno za amonijačne rashladne kompresore. Ne sadrži aditive. Preporučuje se za upotrebu kod rashladnih i klimatizacionih sistema koji zahtevaju mazivo sa odličnim karakteristikama na niskim temperaturama: minimalna temperatura isparivača -60⁰C. Posebno se preporučuje za rotacione i vijčane kompresore koji rade sa temperaturama na izlazu od preko 100⁰C. Posduje zvaniča odobfrenja: ABB Stal Refrigeration AB, Sabroe, Broedrene Gram.

Više...
CAPELLA LOW TEMP AB 68

CAPELLA LOW TEMP AB 68
CAPELLA LOW TEMP AB 68 je vrhunsko, potpuno sintetičko niskotemperaturno kompresorsko ulje bez aditiva, posebno namenjeno za podmazivanje kompresora koji se koriste u rashladnim sistemima koji rade sa R22 i R502, gde je donja temperatura isparivača: -35⁰C (R22) i -25⁰C. Stabilno je u prisustvu hlorofluorometanskih rashladnih gasova). Nije pogodno za upotrebu u amonijačnim instalacijama. Poseduje odobrenja od: Sabroe, Bock, Bitzer, Carrier, Thermoking, Dorin, Danfoss, Necchi/ERC, Howden.

Više...
CAPELLA WF

CAPELLA WF
CAPELLA WF su vrhunska ulja namenjena za podmazivanje rashladnih kompresora. Dostupna su u viskozitetnim gradacijama 32, 46 i 68. Proizvedena su na bazi naftenskih ulja, tako da zadovoljavaju zahteve većine proizvođača opreme za rashladne sisteme. Ne stvaraju vosak na niskim temperaturama. Odlično se mešaju sa rashladnom tečnošću u sistemu. Preporučuje se za upotrebu u rashladnim kompresorima i sistemima klima uređaja koji koriste fluorisane ugljovodonične rashladne tečnosti ili amonijak, kao i u sistemima kompresora koji rade na fluorisanim ugljovodoničnim rashladnim sredstvima gde su minimalne temperature isparivača od -45⁰C (R12), -35⁰ (R22) i -25⁰ (R502). Poseduju zvanična OEM odobrenja: Sulzer, Bitzer, Tecumsec, Carrier, York, Sabroe, J&E Hall, kao i preporuke za Belgium Daikin, Robert Bosch(G), Heinrich Huppman(G), Dorin(I), Matsushita(J), Trane, DWM Copeland(US), Kelvinator Inc(US).

Više...
CAPELLA PREMIUM 68

CAPELLA PREMIUM 68
CAPELLA PREMIUM 68 je polusintetičko ulje dokazanih performansi za rashladne kompresore. Posebno je namenjeno za amonijačne rashladne kompresore. Izuzetno je stabilno u prisustvu amonijaka, manje je isparljivo od mineralnih ulja, pa je i potrošnja ulja manja. Odlično se ponaša i na niskim i na visokim temperaturama. Ne preporučuje se za rashladne sisteme kod kojih se kao rashladni fluid koristi freon.

Više...


Ulja za klizne staze

WAY LUBRICANT X

WAY LUBRICANT X
WAY LUBRICANT X je ulje za klizne staze i vođice mašina, dostupno u viskozitetnim gradacijama 68, 220 i 320. Ne sadrži hlor, pa je ekološki prihvatljivo. Štiti od korozije i habanja, sprečava pojavu "stick-slip" na dodiru metal-metal i metal-plastika. Otporno je na ispiranje vodom i emulzionim sredstvima za obradu. Teže gradacije su pogodne za podmazivanje vertikalnih vođica.

Više...


Turbinska ulja

REGAL SGT 22

REGAL SGT 22
REGAL SGT 22 je sintetičko turbinsko mazivo premium performansi, namenjeno za avio gasne turbine u neavionskim stacionarnim primenama, uključujući proizvodnju struje i pomorstvo. Koristi se u ekstremnim radnim uslovima, na visokim temperaturama i pod visokim pritiscima. Pri tome štiti od korozije, stvaranja taloga, jako brzo izdvaaja vazduh i vodu.

Više...
REGAL EP

REGAL EP
REGAL EP je turbinsko ulje vrhunskog kvaliteta. Dostupno je u vsikozittenim gradacijama 32 - 320. Obezbeđuje odličnu oksidacionu stabilnost, antikorozivnu zaštitu i zaštitu od habanja. Otporno je na formiranje taloga, izdvaja vodu i vazduh, ima malu tendenciju penjenja. Preporučuje se za podmazivanje parnih i vodenih turbina koje rade u svim uslovima, i za gasne turbine srednjeg opterećenja. Pogodno je za podmazivanje širokog spektra opreme vezane za turbine. Ne preporučuje se za primenu u avio gasnim turbinama.

Više...
GST EP

GST EP
GST EP je turbinska tečnost visokih performansi, dostupna u viskozitetnim gradacijama 32, 46 i 68, dizajnirana za upotrebu pre svega u industrijskim gasnim i parnim turbinama, uključujući i one sa reduktorima. Formulisana je od premium baznih ulja i sistema bezpepelnih aditiva protiv habanja, u kombinaciji sa jakim inhibitorima rđe, oksidacije i pene. GST EP se koristi u stacionarnim industrijskim gasnim i parnim turbinama, stacionarnim industrijskim gasnim turbinama sa reduktorima, industrijskim gasnim turbinama koje rade u teškim uslovima, hidrauličnim turbinama, vazdušnim kompresorima i centrifugalnim pumpama koje zahtevaju antihabajuće ulje sa inhibitorima korozije i oksidacije ... Zvanična odobrenja: Siemens TLV 9013 04/05 (ISO 32,46); , Alstom HTGD 9117 (ISO 32,46); MAN TQL T2 (ISO 46)

Više...


Ulja za prenos toplote

TEXATHERM

TEXATHERM
TEXATHERM je dokazano efikasno industrijsko ulje za prenost toplote, dostupno u gradacijama 32 i 46, formulisano za upotrebu u zatvorenim i otvorenim sistemima za prenos toplote. Izuzetno je termički stabilno, ne stvara talog, lako se pumpa kroz sistem, čime se štedi energija. Koristi se na temperaturama do +200⁰C (u otvorenim sistemima), odnosno do +320⁰C (u zatvorenim sistemima). Održava sistem čistim u dugom vremenskom intervalu.Može se koristiti u sistemima za prenos toplote u industrijskim primenama sušenja, proizvodnji gume i plastike, grejanju rezervoara za asfalt i lož ulje, fabričkom grejanju, proizvodnji sapuna, smole, lepka, boja, masti, drvenog laminata, vlaknastih ploča, poljoprivredno grejanje i sušenje, preradi nafte ...

Više...
TEXATHERM HT 22

TEXATHERM HT 22
TEXATHERM HT 22 je sintetičko ulje za prenos toplote visokih performansi, pogodno za radne temperature od -45⁰C do +290⁰C, na kojima daje odličnu oksidacionu stabilnost. Namenjeno je za zatvorene sisteme za indirektan prenos toplote, za brojne primene: u hemijskoj industriji, proizvodnji kože, tekstila, gume, iverice, hrane, građevinskog materijala, preradi hrane, servisima za pranje veša... Omogućava efikasno startovanje i dobru pumpatibilnost na spoljašnjim temperaturama ispod nula, u slučajevima gde se cevi ili dodatni rezervoari nalaze napolju.

Više...


Ulja za pneumatske alate

ARIS

ARIS
ARIES je specijalno formulisani proizvod za podmazivanje preciznih pneumatskih alata, dostupan u dve viskozitetne gradacije - 32 i 100. Aditiv koji se koriste za poboljanje prijanjanja sprečavaju magljenje i stvaranje pene. Preporučuje se za primenu kod udarnih pneumastki alata svih tipova, uključujući bušilice za kamen, pneumatske nabijače šipova, kovačke čekiće i dr. koji se koriste u rudnicima i industriji. Takođe se preporučuje za sve tipove kliznih i antifrikcionih ležajeva.

Više...


Ulja za papirnu industriju

PAPER MACHINE OIL XL

PAPER MACHINE OIL XL
PAPER MACHINE OIL XL su bezmetalna maziva visokih performansi za proizvodnju papira, dostupna u gradacijama 150 i 220, dizajnirana tako da omoguće visoku zaštitu od habanja u mašinama za papir, kroz centralizovane cirkulacione sisteme za podmazivanje. Formulisana su od nekonvencionalnih, visoko rafiniranih mineralnih baznih ulja i bezpepelnih aditiva, tako da obezbeđuju oksidacionu stabilnost i produžavaju radni vek maziva u uslovima velikih opterećenja, visokih temperatura i pojačane vlage. Preporučuju se za centralizovane sisteme za podmazivanje, uključujući mašine za papir koje rade u teškim uslovima. Mašine za papir opremljene finim filterima, veoma zagrejanom parom ili one podložne kontaminaciji vode, imaće koristi od upotrebe ovog proizvoda. Preporučuju se i za upotrebu u zupčanicima, pumpama i samostojećim ležajevima u industrijskim primenama. Zadovoljavaju zahteve glavnih proizvođača ležajeva kao što su FAG i SKF.

Više...


Transformatorska ulja

TRANSFORMER OIL UNIHIBITED

TRANSFORMER OIL UNIHIBITED
TRANSFORMER OIL UNINHIBITED je visoko rafinirano, efikasno transformatorsko ulje, koje pokazuje pouzdane performanse na niskim temperaturama. Formulirano je mineralnih baznih ulja i pruža dobru oksidacionu stabilnost. Ispunjava zahteve IEC 60296 EDITION 4.0 Uninhibited Oil. Prošao je sva sledeća ispitivanja korozije: ASTM D1275, IEC 62535 i DIN 51353. Koristi se kao izolacijono ulje u transformatorima, rasklopnim uređajima, induktorima, kondenzatorima, pretvaračima i sličnoj opremi, kao i kod niskih temperatura pri spoljašnjoj upotrebi. Ovaj proizvod izoluje delove koji nose struju jedan od drugog i od tla, odvodi toplotu, sprečava ispuštanje svetslosti, gasi električne lukove u rasklopnim uređajima i impregnira izolacione materijale.

Više...