T-GROUP HOLDING


T-GROUP Holding s.r.I. Italija (TGH) posluje od 1996. godine, kada je u Srbiji osnovana TRIGEMA d.o.o. Beograd, prva kompanija Grupacije. Zvanično, Holding je osnovan 2000. godine, sa sedištem u Gorici – Italija, i sastoji se od sedam članica.

TGH je danas u Srbiji i čitavom regionu prepoznat kao ovlašćeni uvoznik i distributer Texaco ulja i maziva – brenda američke kompanije Chevron Lubricants. Reč je o jednoj od četiri u svetu najveće naftne kompanije, koja kontroliše sopstvenu eksploataciju i rafinisanje sirove nafte, proizvodnju najkvalitetnijih baznih ulja Grupe II, koja ima svoju proizvodnju aditiva za proizvodnju ulja i maziva (Chevron Oronite) i koja poseduje zvanična odobrenja vodećih svetskih proizvođača vozila.

U lepezi poslovanja Holdinga je i trgovina mazutom, tečnim naftnim gasom (TNG), bitumenom, kao i prodaja filtera i rezervnih delova za vozila, akumulatora za kamione, autobuse, automobile i mehanizaciju i dijagnostičke opreme za profesionalne servise. Takođe, jedan od bitnih segmenata pružanja kompletne usluge našim korisnicima je i servisiranje dizni (injektora) i pumpi visokog pritiska.

Prvi ugovor sa Chevron Texacom, Trigema je potpisala 2003. godine i od tada, zahvaljujući kvalitetu Texaco brenda, kao i dosledno odgovornoj poslovnoj politici naše Grupacije, Kompanija je stekla poverenje ogromnog broja korisnika, kako u Srbiji, tako i u čitavom Jadranskom regionu. TGH danas, kao regionalni lider - makro distributer Texaco proizvoda, pokriva tržišta šest zemalja u regionu: Srbije (sa Kosovom i Metohijom), Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, kao i tržište Albanije – posredstvom subdistributera, i Makedonije – preko subdistributera za Volvo brend. Saradnjom sa CHEVRON MARINE LUBRICANTS, T-Group Holding postala je distributer i globalni distributer mazivima za brodove. Za sada Texaco mazivima snabdevamo velike prekookeanske brodove, kao i gradnju novih na jadranskim brodogradilištima.

Zahvaljujući izuzetno dobrim rezultatima u prodaji Texaco ulja i maziva u Jadranskoj regiji, T-Group Holding je izgradio snažan partnerski odnos sa kompanijom Chevron Lubricants. Od 2017. godine T-group Holding je nosilac zasluženog zavidnog statusa - Chevronovog priznanja ZLATNI DISTRIBUTER TEXACO MAZIVA, što Grupaciju i zvanično svrstava među najveće distributere Texaco maziva u Evropi.

 • * TGH je u Srbiji i Bosni i Hercegovini ovlašćeni distributer za BOSCH Automotive program: rezervni delovi, akumulatori, dijagnostička – ispitna oprema (od 1999. godine).
 • * TGH je i distributer WIX Heavy Duty filtera (WIX HD), koje distribuira u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori. WIX filteri imaju portfolio proizvoda za brodove, teška i laka teretna vozila, putnu mehanizacijui i industriju.
 • * TGH je i ovlašćeni uvoznik i distributer JENOX akumulatora za kamione, autobuse, automobile i mehanizaciju za Srbiju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

NAŠ BREND: TGH LUBRICANTS
Nedavno smo na tržište plasirali našu paletu ulja i maziva pod brendom TGH Lubricants - proizvod T- Group Holding s.r.l – Gorica u Italiji. Time smo zadovoljili potrebu dela naših potrošača da im, uz premium Texaco brend, učinimo dostupnim i proizvode odgovarajućeg kvaliteta, a pristupačnije cene. TGH–Lubricants su ulja i maziva proizvedena po međunarodnim standardima, formulisana od kvalitetnih baznih ulja API- grupa I i aditiva vodećih svetskih proizvođača. TGH Lubricants se proizvodi u Evropskoj uniji (EU), u rafineriji renomiranog proizvođača, koji poseduje sve ISO standarde kvaliteta.
Trenutno su na tržište plasirana pakovanja od 205 litara (bačve) i od 10 litara (kante).

T-GROUP HOLDING (TGH) čini sedam preduzeća:

 • TRIGEMA d.o.o. Beograd, Srbija – osnovana početkom 1996. godine; osnovna delatnost uvoz i distribucija maziva i rezervnih delova; ovlašćeni je uvoznik i distributer Texaco maziva; ovlašćeni distributer BOSCH automative programa; ovlašćeni uvoznik i distributer WIX HD filtera; ovlašćeni uvoznik i distributer JENOX akumulatora za putnički i teretni program
 • TRIGMA d.o.o. Banja Luka, Bosna i Hercegovina – osnovana 1999. godine; osnovna delatnost – uvoz i distribucija maziva i rezervnih delova; ovlašćeni uvoznik i distributer Texaco proizvoda; ovlašćeni distributer BOSCH automative programa; ovlašćeni uvoznik i distributer WIX HD filtera; ovlašćeni uvoznik i distributer JENOX akumulatora za putnički i teretni program; veliki distributer MAZUTA i BITUMENA
 • BH TRIGEMA d.o.o. Kakanj, Bosna i Hercegovina – osnovana 2007. godine; ovo preduzeće funkcioniše više kao poslovna jedinica kompanije Trigma, Banja Luka (Bosna i Hercegovina)
 • TRIGMA trgovina d.o.o. Zagreb, Hrvatska – osnovana 2012. godine; osnovna delatnost – uvoz i distribucija maziva i rezervnih delova; ovlašćeni uvoznik i distributer Texaco proizvoda; ovlašćeni uvoznik i distributer WIX HD filtera; ovlašćeni uvoznik i distributer JENOX akumulatora za putnički i teretni program
 • TRIIGEMA MN d.o.o. Podgorica, Crna Gora – osnovana 2013. godine; osnovna delatnost – uvoz i distribucija maziva i rezervnih delova; ovlašćeni uvoznik i distributer Texaco proizvoda; ovlašćeni uvoznik i distributer WIX HD filtera; ovlašćeni uvoznik i distributer JENOX akumulatora za putnički i teretni program
 • T-NAFTA Trgovina d.o.o. Beograd, Srbija – osnovana 2016. godine; osnovna delatnost – veleprodaja i skladištenje TEČNOG NAFTNOG GASA (TNG) i srodnih proizvoda
 • TIM TGH Expert, Čačak, Srbija – DIZEL servis za reparaciju injektora (dizni) i pumpi visokog pritiska. Osnovan 2018. godine na tradiciji Servisa „Milićević“, dugoj 50 godina.
  Sve kompanije TGH (T-GROUP Holding) prepoznatljive su kao tržišni lideri; svojim korisnicima nude kontinuiranu tehničku podršku u održavanju i primeni, tj. uvek dostupnu stručnu pomoć svojih inženjera.