„Pogled unazad je koristan – ako nam pomaže
da gledamo unapred“

„Pogled unazad je koristan – ako nam pomaže da gledamo unapred“

Image is not available
Slider

WIX

Prvi predsednik kompanije WIX, gospodin Alexander, jednom prilikom je rekao „Pogled unazad je koristan - ako nam pomaže da gledamo unapred“. Njegov stav je primenljiv i danas, posle skoro 80 godina od osnivanja WIX-a. I danas je fokus WIX-a da obezbedi svojim kupcima filtere vrhunskog kvaliteta, projektovane tako da prevazilaze sve zahtevane performanse.

WIX filteri su postali sinonim za bogatu tradiciju kvaliteta. Danas je WIX kompanija sa više od 3.500 zaposlenih, koja godišnje proizvede više od 210 miliona filtera koji se prodaju u preko 80 zemalja širom sveta.

A kako je sve počelo?

Wix Filters su u Gastoniji (Severna Karolina, SAD), u staroj fabrici za preradu pamuka, 1939. godine osnovali Jack Wicks i Paul Crenshaw. U to vreme u Gastoniji i čitavoj oblasti Gaston proizvodilo se više pamučnih prediva nego bilo gde drugo u svetu. 

Wicks i Crenshaw su uvideli potrebu za novim filterima koji bi se brže i jednostavnije menjali u odnosu na dotadašnje. U roku od 15 godina napravili su revoluciju na tržištu filtera svojim pronalascima i patentom novih dizajna filtera, poznatih u to vreme kao „twist of the wrist“. Veoma brzo ovi  filteri su postali industrijski standard.

Danas WIX proizvodi više od 12.000 modela filtera za ulje, vazduh, gorivo, rashladne tečnosti, kabine, hidrauliku i transmisiju.

Linija WIX industrijskih filtera ima preko 8.000 modela filtera za različite aplikacije.

Godine 2011. pokrenuta je HD (heavy duty) linija filtera za teretni program, a ubrzo posle toga započela je i proizvodnja XP sintetičkih filtera visokih performansi.

Pored toga, duže od 50 godina ime WIX je poznato među generacijama šampiona u motorsportu, koji su svoj pobednički krug provozali sa WIX filterima. WIX je danas No. 1 brend filtera u motosportu.

Skoro 80 godina WIX pravi revoluciju u industriji filtera - kvalitetom i inovacijama. Kao kompanija koja je prešla dug put od skromnih početaka u staroj fabrici za proizvodnju pamuka, ali gledajući stalno napred, WIX i dalje neumorno radi na novim istraživanjima i pronalascima iz oblasti filtracije.

Od 04.05.2016. godine Wix-Filtron je postao deo MANN+HUMMEL GROUP i jedna je od najvećih kompanija na svetu specijalizovanih za proizvodnju filtera.

T-Group Holding kao premium Chevron distributer

Sa početkom rada novo-formirane kompanije u Hrvatskoj tokom poslednjeg kvartala 2009. godine T-Grupa je od strane Chevron-a proglašena za regionalnog partnera za Texaco brend. Ovo je usledilo kao rezultat odlične saradnje između...

+ 381 11 71-52-888
office@trigema.rs

Reference

TRIGEMA D.O.O. Vardarska 12, 11000 Beograd, Srbija
Telefon: + 381 11 71-52-888, Fax: + 381 11 71-52-890

Kontakt