TRIGEMA d.o.o. Beograd je od početka 1996. godine prisutna na tržištu Srbije. Od početka rada Trigema se bavi plasmanom motornih i industrijskih ulja i maziva, a četiri godine kasnije počinje da se bavi i prodajom auto-delova.

Ovlašćeni distributer kompanije BOSCH za Srbiju postajemo tokom 1999. godine. Uvek imamo široku lepezu artikala, uključujući: program akumulatora, ispitne opreme za servise i autodelove - metlica brisača, svećica, uložaka dizni, grejača, električnih pumpi, pogonskih kaiševa, filtera goriva, ulja i vazduha itd.

Od avgusta 2003. godine Trigema je ovlašćeni uvoznik i zastupnik kompanije Chevron za Srbiju, jedne od tri najveće naftne kompanije na svetu, za program TEXACO ulja i maziva. Chevron poseduje zvanična odobrenja za svoja Texaco motorna ulja i maziva dobijena od najvećih svetskih proizvođača vozila.

Trigema na tržište Srbije plasira kompletnu paletu Texaco proizvoda: sintetička, polusintetička i mineralna motorna ulja za putnička i teretna vozila i vanputnu mehanizaciju, ulja za menjače i diferencijale, tečnost za kočnice, rashladne tečnosti, mazive masti i sva industrijska ulja koja Texaco proizvodi - hidraulična, reduktorska, kompresorska, cirkulaciona, procesna ulja za gumarsku industriju.

Svim svojim kupcima Trigema i Texaco pružaju potpuno tehničku podršku. Za svaku konsultaciju ili problem koji treba da se reši, na raspolaganju su im Trigemin inženjer primene, kao i Texacova tehnička služba i laboratorija.

Izuzev široke palete vrhunskih maziva za motorna vozila i industriju, Trigema svojim poslovnim partnerima obezbeđuje:

  • Pomoć u izboru pravog Texaco maziva za određeni motor, odnosno određeni tip vozila ili mašinu, kao i u određivanju optimalnih intervala zamene;
  • Organizovanje preuzimanja rabljenog ulja i otpadnih materijala po svim zakonskim normama i važećim propisima.


Od početka 2005. godine Trigema i Texaco su započeli sa otvaranjem ovlašćenih Texaco servisa. Sa odabranim servisima se potpisuje ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Od 1999. godine Trigema je ovlašćeni distributer kompanije BOSCH za Srbiju - program akumulatora, ispitne opreme za servise i autodelova - metlica brisača, svećica, uložaka dizni, grejača, el. pumpi, pogonskih kaiševa, filtera goriva, ulja i vazduha.

Trigema je marta 2015. godine postala ovlašćeni uvoznik za Srbiju renomiranog američkog proizvođača filtera WIX HD. Program filtera uključuje kamione, autobuse, građevinske mašine, industriju, brodove itd.

Za naše partnere organizujemo održavanje tematskih prezentacija i treninga koji se održavaju više puta u toku godine, na kojima predavači iz kompanije Chevron, Bosch, WIX HD i Trigeme detaljno upoznaju naše poslovne partnere sa novinama u proizvodima i njihovom primenom.

TRIGEMA Beograd je deo T-GROUP Holding, u čiji sastav ulaze preduzeća iz četiri zemlje, i to:

  • TRIGEMA d.o.o., Beograd, Srbija
  • TRIGMA d.o.o., Banja Luka, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
  • TRIGMA TRGOVINA d.o.o., Zagreb, Hrvatska
  • BH TRIGEMA d.o.o., Busovača, Bosnia i Hercegovina
  • TRIGEMA MN d.o.o., Podgorica, Crna Gora